Web Analytics
scris vineri, 10.12.2021

Începe etapa a III-a a sesiunii de iarnă a programului „Rabla pentru Electrocasnice”

Etapa a III-a a sesiunii de iarnă a programului Rabla pentru Electrocasnice demarează vineri, de la ora 10:00, iar românii pot aplica pentru vouchere destinate achiziţionării de aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare. Bugetul alocat acestei etape este de 6 milioane de lei, potrivit informaţiilor publicate de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Începe etapa a III-a a sesiunii de iarnă a programului „Rabla pentru Electrocasnice”

CITEŞTE ŞI: Ion Mînzînă: „Sper ca noul guvern să se abţină să aloce fonduri discreţionar”

Valoarea voucherelor este după cum urmează:
400 de lei – pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;
400 lei – pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
200 de lei – pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Conform AFM, finanţarea nu poate depăşi 50% din valoarea echipamentelor comercializate prin program, iar voucherele se pot genera până pe data de 16 decembrie 2021, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului alocat acestei etape.

„Având în vedere că în ediţia precedentă, în etapele de selectare a voucherelor, bugetul a fost rezervat integral, ulterior fiind utilizate doar 55% din voucherele rezervate şi ţinând seama de faptul că bugetul alocat este limitat, vă rugăm să generaţi vouchere doar dacă aveţi intenţia de a le utiliza pentru achiziţionarea electrocasnicelor selectate.
Reamintim că voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică”, precizează AFM. Programul Rabla pentru Electrocasnice ediţia 2021 a avut alocat un buget de 75 de milioane de lei, din care 34 de milioane de lei pentru sesiunea din perioada sărbătorilor de iarnă.

foto: descriptiv

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită