Începe etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice

de | 4.06.2021 09:56 | Actualitate, Economie

Etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice începe astăzi, iar în cadrul acesteia, până în 18 iunie, se pot genera vouchere pentru televizoare, laptopuri şi tablete. Voucherele sunt în valoare de 400 de lei pentru televizoare, 500 de lei pentru laptopuri şi 300 de lei pentru tablete.

Potrivit Ministerului Mediului, începând de la ora 10.00, se vor putea genera vouchere pentru următoarele tipuri de electrocasnice: televizoare, laptopuri şi tablete. Etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice se va desfăşura până în 18 iunie.

Programul are anul acesta un buget de 75 de milioane de lei, cel mai mare din istoria sa, estimându-se peste 200.000 de beneficiari. 

 

În total, sunt eligibile nouă categorii de produse: maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, aparate frigorifice, uscătoare de rufe, aparate de aer condiţionat, televizoare, aspiratoare, laptopuri şi tablete.

Persoanele care doresc să beneficieze de oricare dintre cele nouă categorii de echipamente trebuie să intre în platforma de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu şi să îşi genereze contul de utilizator. Programul a fost structurat în trei etape. Etapa 1 (21 mai – 4 iunie), pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi aparatele frigorifice, Etapa 2 (4-18 iunie), pentru televizoare, laptopuri şi tablete, Etapa 3 (18 iunie – 2 iulie), pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.

Sumele care se asigură sub forma unor vouchere vor fi următoarele: 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, 400 de lei pentru maşini de spălat vase, având cel puţin noua clasa energetică D, la maşinile de spălat rufe cel puţin clasa energetică C, 400 de lei pentru aparatele de aer condiţionat care trebuie să fie în cel puţin A++, 400 de lei pentru combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare clasele energetică cel puţin E, 400 de lei pentru televizoare, având cel puţin clasa energetică E, 400 de lei pentru uscătoarele de rufe A++, 200 de lei pentru aspiratoare, consumul să fie mai mic de 43 kilowatti oră pe an şi 500 de lei pentru laptopuri, 300 de lei pentru tablete. 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii