Web Analytics

Încep Sărbătorile Argeșului și Muscelului

de | 14.08.2019 10:55 | Actualitate

Miercuri 14 august, la Consiliul Județean Argeș a avut loc o conferință de presă ce a prefațat a XIII-a ediție a Sărbătorilor Argeșului și Muscelului. Alături de președintele Dan Manu au fost prezenți Iustin Dejanu-director Muzeul Golești, Ion Sănduloiu-director Salvamont Argeș, Octavian Sachelarie-director Biblioteca Județeană, Araxy Negoșanu-director Centrul Cultural Județean, Luiza Stoica-profesor actorie la Școala Populară de Artă și Cornel Popescu-director Muzeul Județean.

Ca și în anii trecuți, și ediția din acest an a Sărbătorilor Argeșului și Muscelului va fi una densă în evenimente. Manifestările încep pe 17 august, de la ora 12, la Arefu, cu concursul de ciclism montan Dracula Bike. În aceeași zi, dar de la ora 19, la baza Cetății Poienari are loc a XI-a ediție a Dracula Fest. În cadrul evenimentului va putea fi printre altele vizionat filmul Vlad Țepeș realizat în 1979 de către Doru Năstase. Tot la Dracula Fest va susține un recital Andrei Păunescu.

Între 20-21 august, la Grădina de Vară din Pitești are loc festivalul-concurs Mugurii Folclorului Argeșean.

Pe 3 septembrie, de la ora 18, la Pitești va începe a 36-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Carpați”, la care participă ansambluri din 11 țări.

Pe 14 septembrie, de la ora 10, manifestările vor culmina la Muzeul Golești cu Reuniunea Fiilor, Fiicelor și Cetățenilor de Onoare ai Argeșului și Muscelului. În cadrul evenimentului ce va dura cinci ore vor fi premiați și elevii din județ cu rezultate excepționale la evaluarea națională, bacalaureat și olimpiadele naționale.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii