Web Analytics
scris marți, 06.08.2024

Incendii în Argeș în urma cărora au fost distruse aproximativ 51 ha de teren

În perioada 05.08.2024, ora 08:00 – 06.08.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au acționat pentru localizarea și lichidarea a cinci incendii, în urma cărora au fost distruse aproximativ 51 ha de teren. Au ars vegetație uscată, mărăciniș și litieră de pădure, iar două dintre incendii prezentau pericol de propagare la casele din apropiere.

Incendii în Argeș în urma cărora au fost distruse aproximativ 51 ha de teren

Arderile necontrolate s-au produs în orașul Topoloveni (aproximativ 30 ha) și localitățile Merișani (aproximativ 7.000 mp), Țițești (aproximativ 2.000 mp) și Călinești (unde s-au produs două incendii și a ars o suprafață de peste 20 ha). O intervenție de amploare a fost cea din orașul Topoloveni, unde pompierii au depus eforturi considerabile pentru stingerea incendiului și pentru salvarea locuințelor aflate în calea flăcărilor. În această misiune, a fost angrenat și personal din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului, dar și personal al Ocolului Silvic.

Citește și Argeș: Băuți la volan pe drumurile județene

”În ultima perioadă, numărul arderilor necontrolate a crescut semnificativ. Este important ca populația să conștientizeze faptul că aceste incendii produc pagube semnificative și pot duce până la pierderea de vieți omenești. Noi suntem aici pentru a proteja, dar avem nevoie de ajutorul și responsabilitatea fiecărui cetățean”- ISU Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...