Incendii de vegetație uscată în Rătești și Călinești

de | 3.08.2020 18:58 | Actualitate

Incendii de vegetație uscată în Rătești și Călinești. Primul incendiu localizat a fost cel din Rătești,  care s-a manifestat violent pe aproximativ 70.000 mp de teren viran. Și localnicii s-au implicat în stingerea focului, care a durat mai mult de 2 ore.

„Pompierii, SVSU Rătești și câțiva localnici au lichidat un incendiu de vegetație uscată și mărăciniș, care s-a manifestat violent pe aproximativ 70.000 mp de teren viran. Flăcările mari amenințau să se extindă la casele și și vehiculele ce le stăteau în cale. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă, iar SVSU cu un buldoexcavator. Intervenția s-a desfășurat pe parcursul a aproximativ 2 ore și jumătate. Cauza probabilă a incendiului este focul deschis în spații deschise”, a transmis ISU Argeș.

Un alt incendiu de vegetație uscată și mărăciniș a avut loc în localitatea Călinești.
Acesta s-a extins pe o suprafață de aproximativ 10.000 mp, iar pentru lichidarea acestuia pompierii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, alături de un echipaj de la SVSU Călinești.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii