Web Analytics

Încă 20 de angajaţi au părăsit Rafinăria Arpechim

de | 9.02.2017 13:25 | Economie

12 ionel popescuÎncet, încet Rafinăria Arpechim Pitești tinde să devină un „no man land”, un tărâm al nimănui, în condițiile în care OMV Petrom a decis să mai reducă din personalul și așa decimat de aici. Astfel, la propunerea companiei, încă 20 de petrochimiști au decis să părăsească rafinăria alegând plățile compensatorii și o pensionare înainte de termen.

Mai multe amănunte legat de această situație ne-a oferit Ionel Popescu (foto), liderul Sindicatului „Rafinorul” de pe platforma piteșteană: „Compania a făcut o propunere angajaților, în special celor aflați în condiții de protecție, adică în perioada de maximum trei de dinainte de pensionare, propunerea care vizează încetarea relațiilor contractuale cu acordul părților și obținerea de către angajați a unor beneficii sub formă de plăți compensatorii. Astfel, cei care au decis să plece, cam 20 la număr, vor primi conform planului social 42.300 de lei (423 de milioane lei vechi). La această sumă se adaugă pentru fiecare angajat care va părăsi rafinăria câte patru salarii la valoarea salariului pe care îl avea în momentul deciziei plus un bonus din partea companiei, bonus care este confidențial și care a fost stabilit pentru fiecare angajat în parte. Repet, toate acestea îi vizează pe cei care se află în perioada de protecție de dinaintea pensionării. Unii dintre ei, cei 20, au acceptat această ofertă, alții au refuzat-o și au ales să nu plece încă. Oricum, mai mult ca sigur, vor urma și alte oferte, probabil și pentru cei care nu se află în condiții de protecție”.
Tot Ionel Popescu a mai spus pentru Jurnalul de Argeș că la ora actuală Rafinăria mai are, după plecarea celor 20, doar 154 de angajați.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Si si salariu mai mic profitorule ?
    Tu pe cine dracu mai aperi ? Pe fiu-tau?