Web Analytics

Înalta Curte a admis recursul primarului Ionică în procesul cu ANI

de | 24.05.2018 18:40 | Actualitate

cornel ionicaJoi 24 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea de recurs pe care Cornel Ionică, primarul Piteștiului, a făcut-o în procesul în care a contestat un raport al ANI, prin care inspectorii de integritate stabileau că acesta s-a aflat în conflict de interese în perioada în care era viceprimar. Termenul de judecată a fost stabilit pentru 28 septembrie. Iată mai jos cele mai importante detalii din raportul ANI din martie 2016, ce stabilea faptul că actualul primar a fost în conflict de interese:
“În perioada exercitării mandatului 2008-2012, a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Piteşti din dată de 24 septembrie 2009 având că obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Piteşti cu societăţi comerciale la care ginerele său, este asociat şi administrator (prin validarea protocoalelor, societăţile comerciale au beneficiat de folosinţa unor spaţii puse la dispoziţie de Centrul Cultural).
De asemenea, acesta a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local al municipiului Piteşti, din dată de 08 iulie 2010, în baza căreia a fost încheiat un contract de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului municipiului Piteşti şi S.C. D&D GENERAL INVEST S.R.L., societate comercială la care ginerele său este asociat unic şi administrator (prin încheierea contractului de asociere, societatea co-mercială a beneficiat de folosinţa unor suprafeţe de teren aparţînând dome-niului public în vederea exploatării neîngrădite pentru publicitate).
Persoană evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 46, alin. 1) din Legea nr. 215/2001 şi dispoziţiile art. 75, lit. a) şi art. 77, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 393/2004”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole