Web Analytics

Înainte să plece de la conducerea Spitalului Judeţean, Dan Olariu a scos la concurs un post cu dedicaţie pentru soţia sa

de | 12.01.2017 15:42 | Dezvăluiri

# Cu o zi înainte să părăsească funcţia de manager al spitalului, dr. Olariu a scos la concurs un post de biolog debutant # Deşi la concurs s-au înscris cinci candidaţi, după proba interviului a rămas unul singur: nimeni alta decât soţia chirurgului # Încă un motiv de suspiciuni: rezultatele concursului nu au fost afișate pe site-ul Spitalului Județean, deși sunt informații de interes public

În ultima zi din mandatul său de manager la Spitalul Judeţean, chirurgul Dan Olariu a scos la concurs un post de biolog debutant, cu dedicaţie pentru soţia sa. Deşi iniţial erau cinci candidaţi în lupta pentru postul respectiv, rând pe rând aceştia s-au retras din competiţie, iar în final a ieşit câştigătoare nevasta fostului manager al spitalului. Şi, pentru ca suspiciunile să fie și mai mari, rezultatele concursului nu au fost afişate  pe site-ul unităţii sanitare, deşi acestea constituie informaţii de interes public.

Postul de chimist s-a transformat în post de biolog

Potrivit unui anunţ din revista „Viaţa medicală”, nr. 40, postul de biolog debutant la Laboratorul de analize medicale al Spitalului Judeţean Argeş a fost scos la concurs pe data de 30 septembrie 2015. Adică fix în ziua în care mandatul de manager interimar al chirurgului Dan Olariu se încheia. Tot din ziua respectivă datează şi tematica şi bibliografia pentru proba scrisă, aprobată tot de dr. Olariu. Proba scrisă a concursului s-a desfăşurat însă pe 23 noiembrie anul trecut, dată la care în funcţia de manager al spitalului fusese instalat Aurelian Gheorghe. Potrivit actualului manager, la concurs s-au înscris cinci candidaţi, însă la proba scrisă s-au prezentat doar trei. Dintre aceştia, numai doi au promovat proba scrisă, iar după interviu concursul a fost câştigat de soţia chirurgului Olariu.

Mai trebuie spus că postul inițial era de chimist, însă ulterior acesta a fost transformat într-unul de biolog. Un motiv de suspiciune suplimentară.

Aurelian Gheorghe, managerul spitalului: „Interviul s-a desfăşurat într-o sală unde se fac înregistrări audio-video şi ele se pot verifica”

Managerul Spitalului Judeţean, Aurelian Gheorghe, ne-a mai precizat că postul a fost scos la concurs la finele lunii septembrie pentru că atunci „a existat un deficit de personal”. „Avem deficit de personal peste tot, şi la TESA şi la compartimentul juridic. Tematica pentru concurs a fost probabil destul de solicitantă. Important e că nu a fost depusă nicio contestaţie. Şi, un lucru bun, interviul s-a desfăşurat într-o sală unde se fac înregistrări audio-video. Deci se poate verifica modul cum a decurs discuţia între examinatori şi candidat. Dr. Dan Olariu a fost un manger foarte bun. Nu au existat scandaluri în mandatul său de un an. Nu a mai dorit să fie manager şi i-a spus preşedintelui Consiliului Judeţean că nu mai poate ocupa această funcţie, pentru că îşi ieşea din mână. Fiind chirurg, era foarte important pentru dumnealui să profeseze, iar funcţia de manager îl solicita foarte mult”, ne-a explicat managerul Aurelian Gheorghe. Căruia i-am solicitat şi rezultatele oficiale ale concursului pentru postul de biolog debutant, care nu se regăseau niciunde pe site-ul oficial al spitalului. „Rezultatele au fost publicate la vremea respectivă pe site-ul Consiliului Judeţean, dar au fost scoase după un timp, probabil că nici ei nu le pot ţine acolo la nesfârşit. Nu pot să vă dau aceste rezultate decât dacă depuneţi o solicitare pe Legea 544 (n.r – Legea accesului la informaţiile de interes public)”, ne-a mai spus Aurelian Gheorghe. Ceea ce am şi făcut, doar că, până la ora închiderii ediţiei nu am primit niciun răspuns din partea conducerii spitalului.

Dr. Olariu: „E doar o coincidenţă că postul a apărut în ultima zi, demersurile erau începute din iulie”

Care este explicaţia doctorului Dan Olariu pentru scoaterea la concurs a postului de biolog debutant fix în ultima zi în care s-a aflat la conducerea Spitalului Judeţean şi nu cu şase luni sau un an înainte? Fostul manager al spitalului susţine că demersurile pentru scoaterea la concurs a postului ocupat de soţia sa au fost iniţiate încă din vara anului trecut. „E doar o coincidenţă că a apărut atunci (n.r. pe 30 septembrie, în ultima zi a mandatului său). Nici nu speram să iasă atât de repede. Demersurile sunt începute de când eram eu manager, cu luni în urmă, pentru că durează până se obţin aprobări. Nu se poate scoate un post la concurs într-o zi. Demersurile sunt trimise către Minister începând cu luna iulie, august, dacă nu mă înşel. Atunci a fost făcut şi referatul de către medicul şef de secţie, pentru că în respectivul an a ieşit un cadru de la ei la pensie. Eu nu am scos postul la concurs fără referatul şefului de secţie”, declară fostul manager al Spitalului Judeţean. Chirurgul Olariu a mai adăugat că „e chiar întâmplător” că soţia sa a câştigat concursul pentru postul de biolog la Laboratorul de analize al Spitalului Judeţean. „Tematica a fost extrem de stufoasă faţă de celelalte examene unde s-a dat concurs pentru postul de biolog, tocmai ca să nu existe interpretări. Puteţi să vă interesaţi la celelalte spitale, la Pediatrie sau Curtea de Argeş, care aveau cinci subiecte, în timp ce la noi s-au dat subiecte din toate specializările de biolog. Comisia de concurs nu am mai constituit-o eu. A fost alcătuită conform legislaţiei în vigoare din cadre universitare de la Universitatea Piteşti, specializarea biologie. Ultimul loc de muncă al soţiei a fost în Bucureşti, ea terminând facultatea în Bucureşti şi neavând nicio legătură cu cadrele universitare de la Piteşti”, mai spune dr. Dan Olariu. Surse din Spitalul Județean ne-au declarat totuși că înainte de concurs, soția dr. Dan Olariu ar fi lucrat la un cabinet privat din Pitești. Iar dacă acest lucru este adevărat sau nu, se poate verifica la ITM Argeș.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii