Web Analytics
scris miercuri, 26.10.2016

În ultimii trei ani, la Şcoala „I.L. Caragiale” au mai fost încă patru incidente

# Cazul elevului nedorit de colegi nu e singular

În ultimii trei ani, la Şcoala „I.L. Caragiale” au mai fost încă patru incidente

Cazul elevului de la Şcoala „I.L. Caragiale” pe care colegii nu-l mai vor în clasă este departe de a se fi soluţionat şi pare să se complice tot mai mult de la o zi la alta. Băiatul stă acum acasă, fiind scutit medical de la efectuarea orelor de curs pentru că este răcit şi urmând ca în scurt timp să fie evaluat de un medic specialist din Capitală. De altfel, acest caz nu e singurul incident grav petrecut în ultimii ani la Şcoala nr. 16 din Piteşti.

„Elevul a creat probleme şi la noi, dar nu la fel de grave”

Până să ajungă la clasa a VII-a B, George Ionuţ Rizoiu, elevul acuzat de colegi că are un comportament antisocial, a mai trecut pe la o clasă paralelă de la Şcoala „I.L. Caragiale”, unde a fost transferat la cererea părinţilor, în clasa a cincea. Anterior, copilul a frecventat Şcoala nr. 17 „Tudor Muşatescu” din Piteşti, iar primele două clase primare le-a urmat la o şcoală din mediul rural. Dorel Paul (foto), directorul Şcolii „Tudor Muşatescu”, spune că elevul a creat probleme şi în această instituţie de învăţământ. „A venit la noi în clasa a treia, a urmat aici şi clasa a patra. A mai stat puţin în clasa a cincea şi apoi s-a transferat, la cererea părinţilor, la Şcoala nr. 16. Şi la noi a creat probleme, dar nu la fel de grave ca la „I.L. Caragiale” pentru că era mai mic şi nu se manifesta chiar atât de violent. Părinţii elevului au fost cooperanţi, iar colegii de clasă înţelegători. Toată lumea spune să îl integrăm, dar un astfel de copil nu poate fi integrat în învăţământul de masă, în momentul în care scuipă, înjură şi loveşte”, ne-a declarat directorul Şcolii nr. 17 din Piteşti.

Acum șapte luni s-a descoperit E.coli în brânza servită elevilor

Cu trei ani în urmă, la Şcoala nr. 16, chiar la clasa implicată în protestele de săptămâna trecută, a izbucnit un conflict între comitetul de părinţi şi conducerea şcolii, mărul discordiei constituindu-l uniforma ce urma să fie implementată în şcoală pe banii părinţilor. Părinţii îl acuzau pe directorul Alin Vlad că le impune cumpărarea uniformelor de la firma piteşteană Modexim, care nici măcar nu participase la licitaţie. De cealaltă parte, directorul Vlad susţinea că mulţi dintre părinţii copiilor din şcoală nu erau de acord cu preţul practicat de firma din Braşov care câştigase licitaţia. În final, cele două tabere au căzut la pace, stabilind ca fiecare părinte să confecţioneze unde doreşte modelul de uniformă ales prin licitaţie.
În primăvara anului 2014, elevii şcolii au dezvăluit pe Facebook cum o profesoară a încălcat procedura de evaluare a lucrărilor la simularea examenului de Evaluare Naţională. Elevii au imortalizat momentul în care profesoara de limba română corecta lucrările de la simulare în clasă – nu într-un spaţiu securizat – în timp ce avea o elevă scoasă la tablă şi au postat totul pe reţeaua de socializare.
În septembrie 2014, la scurt timp după începerea anului şcolar, un copil de şase ani de la clasa pregătitoare a alunecat în toaleta de tip turcesc a şcolii şi a rămas cu piciorul blocat în ţeava de scurgere. Pentru salvarea micuţului a fost necesară intervenţia pompierilor, care au spart canalizarea.
În luna martie a.c., Şcoala „I.L. Caragiale” s-a aflat din nou în centrul atenţiei, după ce 42 de elevi care au servit masa la cantina unităţii şcolare au ajuns la spital, având probleme digestive. În urma controalelor efectuate de autorităţile sanitare, firma care asigura servicii de catering – SC Roxy Cris Chilim SRL – a fost amendată cu 1.000 de lei pentru nepăstrarea tuturor probelor din meniu. După ce DSVSA Argeş a descoperit prezenţa bacteriei E.coli în brânza servită copiilor la masă, societatea a fost închisă.
Iustina Harco-Burcea

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită