Web Analytics

În cartierul Exerciţiu, proiectul de regenerare urbană a fost schimbat peste noapte

de | 5.11.2015 17:11 | Dezvăluiri

# Contrar planului inițial, a dispărut trotuarul și au apărut parcări cu dedicație

Probabil că Primăria Pitești a atins recordul la sesizări de când au început lucrările în cadrul proiectului de regenerare urbană, din vara lui 2014 și până acum cetățenii înroșind telefoanele sau asaltând registratura cu rexclamații cu privire la dispariția spațiilor verzi dar și anomalii arhitectonice puse în operă de constructori. Una de dată mai recentă, de exemplu, a unui locatar de pe strada Exercițiu vorbește chiar despre nerespectarea proiectului, în sensul că într-un fel arăta lucrarea în plan și în altfel se conturează acum, spre final.
„Vă aduc la cunoștință că acum câteva luni am avut inspirația să fotografiez marcajele și trasajele făcute pe asfalt cu vopsea albă și pe aleea din fața blocului, acestea fiind o transpunere schematică în teren a proiectului. Actualmente, la reluarea lucrărilor am observat un gen de bâlbâială în ceea ce privește respectarea marcajelor inițiale care delimitau clar spațiul pietonal de cel destinat parcării autovehiculelor. Mai mult decât atât, prin nerespectarea proiectului inițial în zonă se pregătește o încălcare gravă a legii pe care eu și alți vecini care dorim un mediu sănătos, dorim să o prevenim, făcând primul pas prin a vă semnala aceasta”.
Concret, petiționarul atrage atenția că cineva trebuie să își asume responsabilitatea faptului că prin modificarea proiectului inițial se procedează la intersectarea fluxului pietonal cu cel destinat autovehiculelor cu consecințe ușor de anticipat.
„Presupun că administrația a uitat că prin acest loc trec elevii de la Liceul Ion Barbu. Doresc ca în termen de 30 de zile, conform regimului petițiilor, să îmi comunicați care este numele persoanei care își asumă aceste responsabilități”, mai menționează locatarul care atrage atenția că va solicita un punct de vedere scris al conducerii Liceului Ion Barbu, Inspectoratului Școlar și Inspectoratului General al Poliției.
De altfel, oprirea lucrărilor pentru trei luni și apoi reînceperea lor cu avânt, a dat de gândit tuturor locatarilor că între timp s-a intervenit pe undeva și că au apărut locuri de parcare cu dedicație.
A.C.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii