Web Analytics

Vicarul Brânzea şi senatorul Andrei, gazde pentru 45 de ambasadori

de | 21.10.2010 20:58 | Politica si Administratie

# Biserica şi politicul şi-au dat mâna în promovarea turismului în Oraşul Basarabilor.
Vineri, ambasadori din 45 de ţări, au sosit în vizită la Curtea de Argeş, la invitaţia Elenei Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi a Turismului. Scopul vizitei a fost acela de a pune în valoare principalele obiective turistice din Curtea de Argeş, oraş inclus de Elena Udrea într-un program naţional de promovarea potenţialului turistic românesc. Impresionanta delegaţie de ambasadori a fost întâmpinată la Biserica Domnească de către senatorul Mircea Andrei, prefectul Gheorghe Davidescu şi vicarul eparhial Nicolae Brânzea, cel care a jucat rolul de gazdă şi ghid în acelaşi timp: „Oaspeţii noştri au vizitat, mai întâi, Biserica Domnească, loc de care se leagă istoria înfiinţării primei Mitropolii a Ţării Româneşti, apoi au văzut cu aceeaşi dragoste, Mănăstirea Curtea de Argeş. De asemenea, au mers şi s-au închinat la moaştele Sfintei Muceniţe Filoteia, au vizitat Sala Manole şi au fost impresionaţi de legenda Meşterului Manole”, ne-a spus părintele conf. univ. dr. Nicolae Brânzea, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

„Mâna întinsă, care nu spune o poveste, nu primeşte nimic”

Tot în rol de gazdă, a fost şi senatorul Mircea Andrei, preşedintele PDL Argeş, care ne-a declarat: „Sosirea unei delegaţii atât de mari, formată din ambasadorii a 45 de ţări, cred că spune totul despre intenţia noastră de a transforma Curtea de Argeş în capitala turismului argeşean şi într-unul dintre cele mai vizitate locuri din România. Numai că promovarea acestei zone, ca loc de destinaţie turistică pentru cetăţenii străini, trebuie făcută într-un stil total diferit de cel folosit până acum. Trebuie să înţelegem, odată pentru totdeauna, că turiştii străini au alte pretenţii şi exigenţe, în comparaţie cu cei români. În general, străinii preferă un itinerariu care să cuprindă cât mai multă patină a „culorii locale”. Şi, ca să fiu şi mai explicit, o să vă spun o replică celebră din filmul Filantropica al lui Nae Caranfil: «Mâna întinsă, care nu spune o poveste, nu primeşte nimic». Asta trebuie să înţeleagă cei care conduc în acest moment destinele turismului argeşean. Nu ştim să ne vindem trecutul, cultura şi, bineînţeles, poveştile. O înşiruire de preţuri şi câteva fotografii ale unui hotel sau pensiuni nu mai impresionează pe nimeni cu nimic”.

Senatorul Mircea Andrei cere demisia directorului de la Muzeul din Curtea de Argeş

Vizita celor 45 de ambasadori a fost umbrită, totuşi, de absenţa inexplicabilă din Curtea de Argeş a primarului Ninel Diaconu şi a directorului Muzeului Municipal, Florin Scărlătescu. Dacă gestul primarului Ninel Diaconu, care a ţinut să fie prezent la congresul PSD, ne scuteşte de orice comentariu, un dezinteres total l-a arătat şi directorul Scărlătescu. Deşi cunoştea că în Curtea de Argeş va sosi o impresionantă delegaţie, compusă din peste 45 de ambasadori, directorul Muzeului Municipal n-a catadicsit nici măcar să dea ordin să fie tăiată iarba din curtea Bisericii Domneşti. Prezenţa mărăcinilor în jurul unuia dintre principalele obiective turistice din Curtea de Argeş i-a făcut pe amfitrionii evenimentului, senatorul Andrei şi vicarul Brânzea, să lase capul în pământ de ruşine. Deranjat de atitudinea sfidătoare a directorului Florin Scărlătescu, senatorul Mircea Andrei i-a cerut acestuia demisia: „Este inadmisibil modul în care acest domn Scărlătescu, în calitate de director al Muzeului Municipal, administrează Biserica Domnească. Deşi fusese anunţat că va sosi, la Curtea de Argeş, cea mai mare delegaţie de ambasadori din istoria acestui oraş, domnia sa, în afară de faptul că nu a dorit să fie prezent la întâmpinarea distinşilor oaspeţi, nici măcar nu a pus pe cineva să tundă iarba din curtea bisericii. Din acest motiv îi cer primarului să-l demită de urgenţă pe acest director. Dacă domnul Diaconu nu o va face, atunci voi face o petiţie către cetăţenii oraşului prin care, împreună, să-l obligăm pe primar să-l demită pe Florin Scărlătescu din fruntea Muzeului Municipal. Păcat de eforturile supraomeneşti pe care le-am făcut, alături de doamna ministru Elena Udrea, ca să aducem mai mult de o treime din corpul diplomatic aflat în ţara noastră în vizită la Curtea de Argeş. Un alt regret îl am şi faţă de atitudinea primarului Nicolae Diaconu, care a preferat să meargă la o întrunire de partid în loc să fie prezent în Curtea de Argeş, ca să-şi promoveze oraşul. Sunt dezamăgit să constat că aceşti oameni nu văd lucrurile decât prin prisma carnetului de partid şi nu al cetăţenilor. Mi se pare o prostie să pui o conferinţă naţională a PSD, mai presus de un interes turistic major al oraşului tău. I-aş aminti domnului primar că, atunci când am semnat la Curtea de Argeş, alături de secretarul de stat de la Turism, Răzvan Murgeanu, proiectul prin care în oraş se vor investi 14 milioane de euro, noi nu am ţinut cont că dânsul este de la PSD, şi nu de la PDL. Am făcut acest efort pentru binele cetăţenilor, fără să punem pe primul loc culoarea politică a domniei sale”, a concluzionat amar senatorul Mircea Andrei.  Lipsă de interes pentru oraşul care i-a trimis în Parlament au manifestat şi cei doi parlamentari de pe Colegiul Curtea de Argeş, senatorul liberal Mircea Diaconu şi deputatul pesedist Mircea Drăghici. Nici unul n-a fost prezent, din păcate, să-i întâmpine pe cei 45 de ambasadori.
(Ionuţ Stanciu)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole