Web Analytics

În Argeş, legea e doar pentru fraieri şi amărâţi, nu şi pentru infractori

de | 11.10.2017 21:11 | Opinii

La Bascov, zeci de romi au ajuns să se bată în plin centru al comunei. Tot la Bascov, unui polițist-motociclist care a pus la pământ trei romi ce săriseră să îl bată cu bâtele, i s-a recomandat de către colegi să nu facă plângere și mai mult chiar, tot el a fost chestionat de ce s-a autoapărat. La Berevoești, timp de 12 ani, zeci de romi au ținut în sclavie și torturat mai mulţi amărâți fără ca Poliția, Primăria, Protecția Copilului sau orice altă autoritate să aibă o reacție fermă.

Toate secvențele de mai sus sunt șocant de reale, nu sunt parte dintr-un film. Și că tot vorbim de bătăi, scenele de mai sus bat orice film. Și se petrec într-un județ în secolul XXI, nu în Evul Mediu ori în comuna primitivă. Apropo de comuna primitivă, în Argeș chiar avem comune primitive. Iar Iadul de la Berevoești e cel mai relevant exemplu în acest sens. Legat de Berevoești, m-a mai oripilat un lucru. Într-unul dintre procesele stăpânilor de sclavi, procurorii au cerut pedepse minime pentru torționari, motivând printre altele că lipsa educației e de vină printre altele pentru ororile comise de aceștia. Iar judecătorii au dat pedepse minuscule pentru cinci stăpâni de sclavi: intre trei și cinci ani. Plus despăgubiri minore pentru sclavii torturați și lăsați parțial infirmi în unele cazuri. Asta e lege? Nu, e doar un simulacru de lege aplicată foarte subiectiv.
Și tot în Argeș, în comuna Mărăcineni, o bătrână căreia i-a fost ocupat abuziv terenul de ani de zile de un afacerist șmecher, a fost amendată de Poliția Bascov pentru că a îndrăznit să îi zică vreo două afaceristului prieten cu o importantă judecătoare și cumnatul primarului. Iar afaceristul cu multe „bube” la activ nu a pățit nimic. O dovadă că legea e doar pentru fraieri, nu și pentru cei care o încalcă flagrant.
La Pitești, bătrânele care vând niște amărâte de legături de verdeață sunt amendate constant de polițiști, iar șmecherii care fac pe producătorii nu pățesc nimic. Tot la Pitești, șmecherii cu mașini de sute de mii de euro care fac drifturi în fiecare noapte lângă mall sau în parcarea de la Bowling nu pățesc nimic.
De ce s-a ajuns ca romii să își facă de cap în plină stradă sau să tortureze ani în șir amărâți și șmecherii să tureze motoarele la maxim? Pentru că prea mulți polițiști, judecători și oficiali de la diferite instituții sunt interesați să le fie cald și bine în loc să aplice legea la sânge. Și prea mulți oficiali sunt prinși în cercuri vicioase și dubioase.
Și apropo de oficiali impasibili, nu am văzut o singură reacție de la parlamentarii de Argeș vizavi de faptul că în județ infractorii își fac de cap. Scuze, parlamentarii de Argeș au alte „griji”: să participe la inaugurări de târguri de toamnă, unde țin discursuri cu limbaj de lemn, ori să pocească nume de laureați ai Premiului Nobel.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole