Web Analytics

În aprilie se aprobă PUZ-ul pentru viitorul mall din Tudor Vladimirescu

de | 26.03.2020 13:24 | Economie

Pe 26 martie, Consiliul Local va discuta amplasarea pasarelei rutiere de lângă viitorul mall din cartierul Tudor Vladimirescu, iar în aprilie va fi aprobat PUZ-ul pentru a putea fi eliberată autorizaţia de construcţie.
Legat de viitorul mall din Pitești, primarul Ionică spune că ”au mai fost discuții și vor mai fi. Însă, când vine un investitor de o asemenea talie, trebuie să te pui în slujba lui, absolut legal, bineînțeles. Pe 26 martie vom discuta în Consiliul Local despre amplasamentul pasarelei. În următoarea ședință, cea din luna aprilie, vom aproba PUZ-ul ce privește tot proiectul în ansamblu. Practic, se va aproba proiectul și pentru centrul comercial, și pentru pasarelă. Inițial, investitorul dorea să ridice și mai multe blocuri acolo, însă a renunțat ulterior la ele”.
În ultimele luni, proiectul a avansat mult, fiind organizate deja cele două dezbateri publice în urma cărora s-a obţinut acordul de mediu necesar pentru începerea lucrărilor.
Primarul Cornel Ionică, cel mai fervent susţinător al proiectului din Tudor Vladimirescu, spune: „Nu este normal ce se întâmplă. Orice investitor care creează două, trei, cinci locuri de muncă este binevenit la Piteşti. Nu toată lumea a înţeles însă acest lucru. A fost un concurs ca să le dăm în cap acestor investitori. Este păcat că se întâmplă aşa ceva. Este vorba despre un megaproiect, peste 80 de milioane de euro, cu urmări benefice pentru comunitate. Este un proiect care va schimba faţa zonei, va transforma cartierul Tudor Vladimirescu într-un al doilea centru al Piteștiului. Se pun piedici de tot felul acestui proiect, investitorul este ţinut pe loc sub fel de fel de pretexte, au existat şi câteva procese acolo, procese fundamentate pe motive absurde, pe care însă investitorul le-a câştigat”.

Se vor crea 1.400 de locuri de muncă

Proiectul de 80 de milioane de euro dezvoltat de către Prime Kapital va consta şi într-o regenerare urbană a zonei unde se va construi viitorul centru comercial, intitulat Argeş Mall. Investiţia se va desfăşura pe o suprafaţă de 13 hectare, în cartierul Tudor Vladimirescu din Piteşti, în locul sit-ului industrial actual. Centrul comercial va genera în mod direct aproximativ 1.400 locuri noi de muncă.
Proiectul va avea o suprafaţă comercială închiriabilă de 55.000 m2 şi, în funcţie de cerinţele pieţei, o componentă rezidenţială.
Marian Staicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii