Web Analytics

Imprimantă 3D pentru elevii de la „Brătianu”

de | 29.11.2018 12:58 | Actualitate

Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), cu susținerea ECDL şi Dedeman, au selectat zece şcoli din România în care vor plasa imprimante 3D pentru elevi şi profesori în a doua ediţie a campaniei Edutech. Printre unitățile de învățământ selectate se află și Colegiul Național „I.C. Brătianu” din Pitești. Profesorii din fiecare şcoală vor fi instruiţi şi certificaţi internaţional în modelare şi printare 3D, iar aceştia vor fi capabili apoi să îşi instruiască şi certifice elevii pe acest domeniu.
În acest context, Edutech îi provoacă pe elevi şi profesori la o serie de concursuri, care vor premia cele mai inovatoare idei antreprenoriale dezvoltate de liceeni (Antreprenor 3D), cele mai inedite obiecte funcţionale realizate la imprimantele 3D (3D for Life) şi cele mai bune idei de proiecte sau activităţi care să integreze imprimantele 3D în procesul de învăţare (Teach for Future).
Anul trecut şcolar, prin intermediul primei ediţii Edutech, mai multe şcoli au fost dotate cu imprimante 3D şi peste 20 de profesori şi 200 de elevi din opt oraşe din România au fost instruiţi şi certificaţi la standard internaţional în modelare şi printare 3D.
F. Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii