Web Analytics

Imigranţii de la Câmpulung au intrat în ceaţă

de | 5.11.2015 16:44 | Dezvăluiri

# Ţâroiu i-a scris lui Oprea şi a primit răspuns de la chestorul Pop

Problema cazării imigranţilor la o fostă unitate militară din Câmpulung a intrat şi în atenţia administraţiei locale, semnalele din presă şi organizarea unui miting în legătură cu acest subiect determinându-l pe primarul interimar Liviu Ţâroiu să ceară clarificări din partea Ministerului Afacerilor Interne. Acesta i-a scris vicepremierului Gabriel Oprea pe 12 octombrie 2015, răspunsul fiind primit spre finalul lunii. Depeşa a venit din partea unei structuri a Ministerului, Inspectoratul General pentru Imigrări, aflat sub conducerea chestorului de poliţie Nelu Pop. După o înşiruire condescendentă a unor informaţii generale, cei de la Inspectorat au precizat următoarele: „(…) în acest moment nu există nicio activitate concretizată la nivel naţional. Funcţie de evoluţia acesteia, în situaţia în care se vor emite hotărâri care vor privi şi zona dumneavoastră de competenţă, vă vom informa”.
Deşi venită din partea unui reprezentant al administraţiei locale, solicitarea a beneficiat de acelaşi răspuns ambiguu care a fost primit şi de ziarul nostru în urmă cu o lună, în acela precizându-se concret doar faptul că: „(…) în contextul actual, se are în vedere dezvoltarea preventivă a infrastructurii necesare pentru creşterea capacităţii de primire şi gestionare a unui număr sporit de imigranţi”. În mod surprinzător, prin comparaţie cu depeşele Inspectoratului pentru Imigrări, răspunsul primit în septembrie de „Jurnal de Argeş” direct de la Ministerul Afacerilor Interne este cât de cât concret, în acesta specificându-se faptul că încă nu s-a realizat transferul parţial al fostei unităţi militare către Inspectorat.

Prefectul Oprescu: „Nu mi-ar conveni să fie refugiaţi la Câmpulung”

Prezent la o emisiune la „Muscel TV”, prefectul de Argeş, Mihail Oprescu, nu a ocolit subiectul posibilei veniri la Câmpulung a sute de imigranţi. „Am auzit discuţiile, am văzut şi iniţiativa cetăţenească care este salutară (n.r.: mitingul organizat de Aurelian Banu). Aşa e normal în orice societate democratică. Un singur amendament aş avea: vorbim de refugiaţi în momentul în care în România nu este niciun refugiat! Este adevărat că orice stat responsabil trebuie să identifice anumite puncte, zone în care, dacă se întâmplă un asemenea fenomen, să se poată lua măsuri. Însă de aici până la a alarma într-un fel populaţia că lucrurile sunt deja stabilite, că refugiaţii vin în Câmpulung, că se ştie şi numărul… Nu e chiar aşa de simplu. Aceste lucruri trebuie gestionate cu maximă atenţie. Ca muscelean, nici mie nu mi-ar conveni să fie un centru de refugiaţi în Câmpulung. Nu mi-ar conveni din multe puncte de vedere. Eu văd potenţialul oraşului rămas în zona turistică. Că, din păcate, nu s-a făcut nimic pentru acest potenţial, e o altă discuţie. Şi poate că odată, când vom scăpa de emoţiile şi de umorile astea politice, o să ne aşezăm la masă să vedem de ce 25 de ani pentru Câmpulung nu s-a găsit nicio soluţie viabilă de dezvoltare”, a declarat prefectul Oprescu.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii