Web Analytics
scris vineri, 23.12.2022

Imaginea unor copii dintr-o zonă de conflict din Etiopia, desemnată „Fotografia Anului 2022”

UNICEF a desemnat o imagine care înfăţişează doi copii absorbiţi de lectura unor cărţi în biblioteca devastată de război a unei şcoli primare din regiunea Tigray din Etiopia, realizată de fotograful argentinian Eduardo Soteras, Fotografia Anului 2022, relatează Agerpres, conform DPA.

Imaginea unor copii dintr-o zonă de conflict din Etiopia, desemnată „Fotografia Anului 2022”

”Zâmbetele de pe chipurile lor trădează un moment de fericire. Este un moment rar, în mijlocul distrugerilor şi a violenţei”, a precizat Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii la ceremonia de premiere desfăşurată joi la Berlin.

Citește și: Femeie înșelată pe internet prin metoda “generalul american”

”Dorinţa copiilor de a descoperi şi de a învăţa lucruri este deseori atât de mare, încât îi face să uite de natura periculoasă a unei situaţii. Acesta este mesajului Fotografiei Anului 2022 desemnată de UNICEF”, a precizat patroana UNICEF Germania, Elke Büdenbender, soţia preşedintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Premiul al II-lea a fost acordat unei fotografii realizate de americanul Ron Haviv într-un subsol din Kiev, Ucraina. Imaginea înfăţişează mai mulţi copii refugiaţi în acel subsol din calea bombardamentelor, care privesc într-o carte pentru copii.

Foto UNICEF 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...