Web Analytics
scris miercuri, 23.10.2024

Ilegal prin lege. Românii NU mai pot crește aceste animale

Ilegal prin lege. Românii NU mai pot crește aceste animale

Marți, 22 octombrie, deputații au aprobat un proiect de lege care interzice creșterea, capturarea intenționată și uciderea speciilor de șinșilă și nurcă în scopuri comerciale, începând cu 1 ianuarie 2027.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 217 voturi „pentru”, 6 „împotrivă” și 7 abțineri, iar Camera Deputaților a fost forul decizional în acest caz.

Deputatul PNL Gheorghe Pecingină a spus despre proiect că „este în primul rând o victorie a iubitorilor de animale şi o victorie a celor care şi-au dorit ca România să facă parte dintre ţările europene unde abuzul asupra animalelor să înceteze şi cruzimea şi comportamentele de ev mediu să înceteze”, citat de Capital.ro.

Citește și Carnea de pasăre se scumpește la sfârșit de an

Proiectul de lege urmărește modificarea și completarea Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, vizând interzicerea creșterii și sacrificării animalelor pentru obținerea și comercializarea blănurilor. S-a acordat un termen de grație de 24 de luni pentru ca aceste „ferme” din România, care sunt puține la număr (doar două ferme de nurci americane și mai puțin de 10 ferme de șinșile), să aibă timp să își închidă activitatea sau să se relocheze în alte țări unde legislația le permite să funcționeze.

Citește mai departe știrea pe capital.ro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...