Web Analytics

„Îl voi da în judecată pe domnul Nicolae Poghirc pentru hărţuire şi abuz”

de | 19.07.2018 15:00 | Dezvăluiri

# Spune Valentin Popa-Nica, maestru de sunet la Teatrul Al. Davila # Valentin Popa-Nica este de 39 de ani angajat al teatrului și este unul dintre cei mai cunoscuți în branșa sa și a colaborat cu sute de vedete din țara noastră, fiind unanim apreciat # În ultimele luni, Valentin Popa-Nica a avut mai multe conflicte cu managerul Nicolae Poghirc # De când lucrează în teatru și până la numirea lui Nicolae Poghirc în funcția de manager, Valentin Popa-Nica nu a avut niciun conflict cu nimeni

Conflictele dintre managerul Teatrului Al. Davila – Nicolae Poghirc – și salariați cresc de la săptămână la săptămână. O evoluție ascendentă o are și numărul angajaților nemulțumiți de atitudinea și comportamentul managerului teatrului. Iar printre cei nemulțumiți se numără și unul dintre cei mai vechi salariați ai teatrului. Valentin Popa-Nica lucrează de 39 de ani la Teatrul Al. Davila ca maestru de sunet (28 de ani a fost șef sunet) și este unul dintre cei mai cunoscuți din România în meseria sa. Valentin Popa-Nica a colaborat cu sute de vedete din țara noastră, cu multe dintre acestea având vechi relații de prietenie. Maestrul de sunet nu a avut vreun conflict cu nimeni și cu niciunul dintre foștii manageri ai teatrului în cele aproape patru decenii de activitate. De mai multe luni, între Valentin Popa-Nica și managerul Nicolae Poghirc au apărut mai multe disensiuni. Iar din cauza conflictelor Valentin Popa-Nica a început deja procedurile pentru acționarea în instanță a lui Nicolae Poghirc pentru hărțuire și abuz. Care sunt nemulțumirile lui Valentin Popa-Nica aflați din interviul de mai jos.

# De când au început disensiunile cu domnul Poghirc?
– Lucrez de 39 de ani în teatru și nu am avut o zi lipsă, o zi de concediu medical sau un spectacol ratat. Nu am avut niciun referat. Am lucrat cu 90% dintre artiștii de azi din România. Iată cum au început disensiunile cu domnul Poghirc. Anul trecut, am fost plecat trei zile în Spania de Rusalii. Luni era ziua mea liberă, iar marți și miercuri erau zile legale libere date de Guvern. M-am întors miercuri noaptea. Joi, când m-am întors la teatru, domnul Poghirc mi-a spus că mi-a dat dispoziție să eliberez spațiul pe care îl amenajasem în urmă cu mulți ani cu domnul Dem Niculescu și în care erau sculele mele și ale teatrului (boxe, cabluri, stative etc.) L-am întrebat unde să le duc. Mi-a spus că nu îl interesează. Nu mi-a spus de ce vrea să eliberez spațiul. Între timp, a băgat acolo magazia. I-am precizat domnului manager că acolo sunt aparaturi ce sunt pe inventar și l-am rugat să facă o comisie să separăm acele aparaturi. În cele din urmă, am mutat sculele. Ulterior, managerul mi-a făcut referat cum că am ocupat abuziv spațiu și m-au băgat în comisia de disciplină. O comisie nelegal constituită.

„Am fost băgat într-o comisie de disciplină nelegal constituită”

# Ați mai avut și alte conflicte?
– Da. Anul trecut aveam repetiții la teatru pentru un spectacol, erau două microfoane și noi aveam nevoie de șapte microfoane. Plus două microfoane atârnate. Vasile Murariu, care era regizorul spectacolului, mi-a spus: „Rezolvă tu cu cablurile, că eu aduc două microfoane”. În timp ce atârnam cablurile, a venit domnul manager și m-a întrebat: „Ce e cu cablurile acolo?”. La care eu îi spun: „A zis Vasile că aduce două microfoane”. Iar directorul îmi spune pe un ton dur: „Domnule Popa, poate ați vrut să spuneți domnul Vasile”. Moment în care i-am răspuns: „Domnule director, la 62 de ani mă învățați cum să vorbesc? Sunt foarte mulți artiști în țară care îmi permit să vorbesc la persoana a doua, nici Florin Piersic nu mă lasă să vorbesc cu «domnule» sau «maestre»”. În acel moment, domnul manager a plecat.
Într-una dintre zile am pregătit totul pentru o repetiție și m-am dus la domnul director pentru a mă învoi 2-3 ore, ca să merg la înmormântarea surorii soacrei mele. Când i-am spus, m-a luat direct: „Ai făcut cerere?” Fac cerere, i-o dau secretarei. În timp ce eram la înmormântare, secretara îmi dă mesaj că trebuie să aduc dovada de rudenie cu persoana decedată, spunându-mi că trebuie să aduc o copie după certificatul de deces. I-am trimis copia pe telefon, însă apoi secretara mi-a spus că trebuie să aduc și alte dovezi. Nu m-am mai dus în acea zi. După un timp, la avizier a fost afișat un anunț prin care eram convocat pe 21 decembrie 2017 la comisia de disciplină. Numai că și cu comisia de disciplină a fost o problemă. Conform Regulamentului de Ordine Interioară al teatrului, în comisie trebuia să fie cineva de la Resurse Umane, un reprezentant al Consiliului Județean și șeful meu ierarhic. Însă în comisie era doar șeful meu ierarhic, iar celelalte două persoane nu erau de la CJ Argeș sau de la Resurse Umane. Mi-au spus că îmi dau un avertisment. Nu mi s-a dat vreo justificare a avertismentului. Am fost primul angajat băgat în comisie de disciplină.
Am început deja procedurile pentru a îl acționa în instanță pe domnul Poghirc pentru hărțuire și abuz în serviciu.
# Care e atmosfera acum la teatru?
– Este o atmosferă neplăcută. Foarte multor angajați le e frică. Mulți au plecat din cauza managerului Nicolae Poghirc. Administratorul Marian Slujitoru și-a dat demisia, la fel și șeful mașiniștilor. Și Vasile Murariu a plecat din cauza neînțelegerilor cu domnul Poghirc.
Denis Grigorescu

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole