Web Analytics
scris joi, 08.05.2025

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (41). Cătălin Teodorescu: „Legea nu-ţi dă voie să ascunzi probe! Explicaţia: o teamă sau dacă există intervenţii politice!”

La finalul lunii octombrie 2018, soția inginerului silvic Sever Pahonțu, fosta judecătoare Gabriela Pahonțu, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, într-un interviu acordat Jurnalului, a acceptat să vorbească despre infernul la care a fost supus acesta în cadrul serviciului de la Direcția Silvică Argeș, sub conducerea lui Armand Chiriloiu. Regim sancționatoriu halucinant, ca urmare a neintervenției ing. silvic Sever Pahonțu la soția sa, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, pentru „optimizarea” dosarului în care a fost condamnată la închisoare cu executare Alina Chiriloiu, soția directorului Armand Chiriloiu.

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (41). Cătălin Teodorescu: „Legea nu-ţi dă voie să ascunzi probe! Explicaţia: o teamă sau dacă există intervenţii politice!”

În final, funcționarul public ing. silvic Sever Pahonțu a decedat de cancer din cauza stresului și a torturii permanente, fizice și psihice, de la locul de muncă. Reamintim că ing. silvic Sever Pahonțu, ajuns în condiția efectivă de muribund, a scris un memoriu-denunț prin care a adus această situație la cunoștința autorităților publice, adică Prefectura Argeș, Consiliul Judeţean Argeș și RA Romsilva, rămas fără nicio reacție din partea acestora până în ziua de azi, împotriva legii și a bunului simț.

În memoriul său, funcționarul public ing. silvic Sever Pahonțu explică tortura suferită la locul de muncă: „Începând cu anul 2012, mi s-au aplicat numeroase sancțiuni disciplinare, tocmai pentru că în contractul colectiv de muncă există prevederea conform căreia salariatului care are trei sancțiuni disciplinare definitive i se desface contractul de muncă. Am contestat toate aceste sancțiuni în instanță și am câștigat definitiv […]
De asemenea, directorul Direcției Silvice, Armand Chiriloiu, a formulat împotriva mea 5 plângeri penale […] Evident că am contestat și această măsură abuzivă, am câștigat definitiv în instanță și în baza hotărârii judecătorești am fost reintegrat în funcție […] Din anul 2012 nu am primit calculator în dotare pentru întocmirea situațiilor cerute de fișa postului, colegilor fiindu-le interzis să-mi permită accesul la calculatoarele lor.
În luna octombrie 2015, am fost mutat forțat cu biroul în camera/magazia îngrijitoarei de ocol, unde încălzirea nu funcționează corespunzător și unde sunt depozitate materialele de curățenie”.

În ce privește decesul funcționarului public ing silvic Sever Pahonțu, se conturează clar cauza în urma declarației medicului Cătălin Cârstoiu: „Sever Pahonţu a avut în 2016 două internări în Spitalul Universitar. Afecţiunile sale puteau fi provocate de stres la locul de muncă”.
Mai există o acuzație publică gravă, aberantă, ca într-un film de groază, cu privire la faptul că directorul Chiriloiu a interzis participarea funcționarilor publici din subordine la înmormântarea colegului lor. L-am întrebat despre această acuzație pe directorul Chiriloiu, însă acesta nu răspunde, împotriva propriului interes. Poate că nu e adevărat, poate a fost și el la înmormântarea colegului Sever Pahonțu, cum ar fi fost normal. Referitor la această acuzație, fostul şef al Direcţiei Silvice Argeş, Gheorghe Davidescu, a declarat: „Am fost la înmormântarea lui Sever Pahonţu, dar din păcate nu am văzut niciun coleg pe acolo, absolut niciunul, deci teroarea şi-a făcut efectul”.
În continuare, campania de presă încearcă să lămurească de ce instituții publice ale statului român nu își fac datoria, astfel încât opinia publică să afle cauza morții funcționarului public ing. silvic Sever Pahonțu. Repetăm, poate directorul Chiriloiu nu are nicio vină și funcționarii publici din instituțiile publice, plus poliția și procuratura, prefăcându-se că îl acoperă doar sporesc gradul de acuzare!

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (40). Gheorghe Davidescu, fost prefect: „România nu mai este o ţară democrată. Ne-am întors în anii ’50”

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (39). Constantin Tămagă: „La Direcţia «Prefecturi» din cadrul Ministerului de Interne există un corp de inspectori care se ocupă chiar de acest lucru”

„Dacă nu-i dai drumul anchetei, ai o mare problemă. Poți fi complice”

Campania noastră de presă continuă astăzi cu un alt fost prefect al Argeșului, Cătălin Teodorescu, singurul prefect din istorie desemnat din partea Partidului Umanist Român, atunci când această formațiune politică se afla în alianță (mai exact, într-o uniune națională) cu PSD, pe timpul guvernării Adrian Năstase. În primul rând, l-am întrebat pe fostul prefect, așa cum am făcut-o și cu ceilalți, cum proceda când primea un memoriu-denunț de genul celui depus de inginerul silvic Sever Pahonțu.
„I-aș fi dat curs imediat, chiar și către presă dacă mi-ar fi fost solicitat. Iar dacă ar fi fost suspiciuni, indicii că există fapte grave, de natură penală, l-aș fi înaintat, cu siguranță, organelor abilitate în vederea cercetării. Altă cale nu poate exista” – ne-a spus Cătălin Teodorescu, adăugând: „Păi, cum să nu-i dai drumul (documentului – n.r.)?! Păi, ce, ești tăinuitor?! Dacă nu-i dai drumul anchetei, ai o mare problemă. Poți fi complice”.
Fostul prefect este la curent cu subiectul campaniei noastre de presă. Și ne-a spus că un astfel de memoriu, care conține indicii privind fapte grave, penale, n-ar trebui distrus după expirarea termenului legal de depozitare. „Nu mi se pare normal să iei o asemenea decizie în condițiile în care s-ar pune problema unor fapte de natură penală. În mod normal, justiția este cea care poate să spună dacă fapta e prescrisă sau nu”.

„Probabil că sunt ținuți de șefii lor să nu dea drumul acestui subiect!”

De ce însă nimeni de la Prefectura Argeș și de la Consiliul Județean Argeș nu-și face datoria și nu ne răspunde – conform legii accesului liber la informațiile de interes public – la întrebarea: ce rezoluție a fost dată la memoriul inginerului silvic Sever Pahonțu? „Nu știu. Probabil că sunt ținuți (funcționarii respectivi – n.r.) de șefii lor să nu dea drumul acestui subiect! Altă explicație eu nu am. Singurii care ar putea să se autosesizeze – sau să-i sesizați dumneavoastră, ca organ de presă – este Parchetul” – ne-a spus Cătălin Teodorescu.
I-am explicat fostului prefect că scriem de zece luni despre acest subiect, adresându-ne inclusiv organelor abilitate, dar nu se sesizează nimeni. „Poate că nu există interes pentru acest subiect… nu știu”, ne-a spus Cătălin Teodorescu, care însă a reiterat faptul că un memoriu ce se referă la fapte grave nu trebuie ascuns. „Legea nu-ți dă voie să ascunzi probe! Dacă ele există! Un astfel de memoriu (de genul celui depus de inginerul silvic Sever Pahonțu – n.r.) l-aș fi analizat cu cei de la Biroul juridic și i-aș fi dat drumul mai departe. N-ai nici un interes să ții la tine cartoful fierbinte! Ar fi o greșeală! Decât dacă ai un alt interes… Sau dacă ai o teamă sau dacă există intervenții de la un nivel superior ție. Intervenții politice!” – ne-a declarat fostul prefect Cătălin Teodorescu.

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (38). Costică Vicol, ex-şef al Direcţiei Silvice Brăila: „Peste noi sunt alţii mai mari, care stabilesc nişte destine”

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (37). Dragoş Predescu: „Ar trebui o cercetare mai amănunţită a arhivei. Pentru că era, cel puţin, de competenţa Poliţiei”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

De la Crin, la cer senin…

La PSD Argeș, se schimbă obiceiurile de consum în materie de insucces. Înfrângerea a devenit pretext motivațional. Nu e rușine, ci, dimpotrivă,...

Din ediția tipărită

Blocaje la Kaufland Câmpulung

Nu a trecut un an de când se căuta director pentru Kaufland Câmpulung și s-au ițit provocări diverse. Mai ales că nu a scăzut nici afluența celor...

Câmpulungul fără cap(ete)

Plecarea Elenei Lasconi la războiul contra sistemului a lăsat Câmpulungul pe mâinile acoliților care luni de zile au trebuit să se lupte pe plan...

Surplus de taxiuri la Câmpulung

De peste două decenii se chinuie administrația din Câmpulung să adapteze numărul autorizațiilor taxi atribuite în vederea efectuării acestui tip de...