Web Analytics

„I-am împrumutat nişte bani poliţistului Moise şi când i-am cerut înapoi au început ameninţările şi şicanele”

de | 15.06.2017 22:14 | Dezvăluiri

4 02# Afirmă Victor Nechifor (foto), acuzat de ultraj de poliţiştii din Berevoeşti
Victor Nechifor, fermierul din Berevoeşti acuzat de ultraj în cazul incidentelor produse pe 21 mai în satul Gămăceşti, ne-a relatat recent şi versiunea sa de derulare a faptelor. Şi spune că totul a început după ce i-a cerut agentului principal de Poliţie Marian Moise nişte bani cu care îl împrumutase în 2015.

„Atunci, în acel an, a început totul. Noi eram prieteni, ne înţelegeam foarte bine, i-am dat nişte bani împrumut şi lui, şi unui coleg. Asta se întâmpla prin februarie. De Marină, în iulie, i-am cerut banii şi mi-a zis că ce, stau eu în banii ăia? Şi au început ameninţările şi şicanele”, povesteşte Nechifor. Pe unde se ducea, apărea şi poliţistul Moise, aşa că s-a ales cu nenumărate amenzi. Dar nu asta era problema… ci ceea ce a urmat.

Victor Nechifor spune că pe 21 mai se întorcea spre casă, venind de la un nepot. În maşină mai era cu soţia şi o nepoţică de aproape 4 ani, iar în torpedou avea 6.500 de lei şi în benă, două cutii cu telemea. Banii, un briceag şi parte din telemea au dispărut la finalul incidentului… Iar atunci, în Gămăceşti, în mijlocul drumului, era maşina de Poliţie oprită, cu un ţigan atârnat de ea, prins în discuţii cu cei doi poliţişti din ea, agentul principal Marian Moise şi agentul şef adjunct Alexandru Ion Ghica. A aşteptat omul ce-a aşteptat, apoi a dat un claxon şi s-a trezit cu girofarul Poliţiei pornit şi cu Alexandru Ghica cerându-i actele. „Pentru nişte lumini mi-a dat zece milioane amendă, mi-a luat trei puncte şi talonul. Le-a luat 40 de minute să întocmească procesul-verbal, timp în care nepoţica a trecut de pe bancheta din spate pe cea din faţă şi atât le-a trebuit. M-au amendat şi pentru asta, tot cu zece milioane, şi tot zeci de minute le-a luat să completeze actul de sancţionare. Când au venit să-mi dea dovada şi procesul-verbal, nevastă-mea i-a reproşat lui Moise că ne tot amendează şi atunci a început nebunia. Eu mă duceam către Ghica, să-mi dea amenda şi m-am trezit cu o karată după ceafă de-am căzut jos”, îşi povesteşte Victor Nechifor varianta sa de producere a incidentelor. În tentativa de a-l încătuşa, Marian Moise ar fi căzut peste cel amendat şi s-au luptat în parte. Şi soţia a început cu gura pe poliţişti – „cum sunt femeile”, spune Victor – şi a ajuns şi ea în conflict cu Alexandru Ghica. În învălmăşeală, Angela Nechifor l-a prins de mână şi pe Marian Moise şi l-a zgâriat după ce, susţine soţul ei, fusese rănită. Ţiganii se strânseseră deja… S-a dat cu spray, femeia a fost încătuşată şi băgată în maşina de Poliţie, iar copila de 4 ani nu mai era de găsit de cei doi bunici ameţiţi de confruntare. Mai ales că, după cum spune Victor Nechifor, poliţiştii au ameninţat şi cu pistoalele din dotare. „Le-au clănţănit de câteva ori”, povesteşte el.

„Polițiștii au dat cu spray paralizant în nepoțica mea de 4 ani”

4 01Apoi a venit şi fiul celui amendat, Bebe, a sosit Ambulanţa, adjunctul şefului Poliţiei de la Câmpulung şi şeful de secţie de la Schitu Goleşti – înjuraţi de Moise, după spusele lui Nechifor –, mascaţii, fratele lui Victor cu fiul său. Între timp au mai fost schimburi de replici, proiectare de spray paralizant, fetiţa a fost găsită, plângând de sperietură şi de contactul cu spray-ul. Victor Nechifor spune că, de frica mascaţilor, a stat aproape toată noaptea prin grădini, după ce ţiganii îi sugeraseră faptul că este urmărit.

„Am fost amenințat de niște țigani după acel incident”

Victor Nechifor spune că a depus plângere pentru purtare abuzivă în trei locuri, relatând cum s-au petrecut faptele: la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, la şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş şi la Ministerul Afacerilor Interne. Şi va obţine şi certificat medico-legal pentru soţie. Şi nu asta ar fi totul…
„În ultimele zile am primit telefoane de ameninţare şi am fost ameninţat şi în mod direct de nişte ţigani… Nu de ţigani din Berevoeşti, de alţii. Şi duc teamă zilnic, nu neapărat de mine, ci de băiat, că şi pe el îl vizează. Dacă mi-l lasă rece, la ce să mai trăiesc eu”, se îngrijorează Victor Nechifor.

Caz de ultraj şi la Mihăeşti

Pe 1 iunie a izbucnit un scandal și în cătunul Rudeni din comuna Mihăeşti. Ţiganii s-au încăierat aşa că acolo a ajuns şi echipajul de Poliţie de la postul comunal. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, rudarii au devenit recalcitranţi la apariţia poliţiştilor, autospeciala forţelor legii fiind avariată în urma loviturilor cu pietre şi bâte aplicate de scandalagii. Din fericire, poliţiştii nu au păţit nimic, dar au fost nevoiţi să disperseze mulţimea folosind gaz lacrimogen, o femeie de 43 de ani şi fiica sa de 13 ani ajungând din această cauză la Spitalul Câmpulung.
Am încercat să obţinem un punct de vedere oficial asupra acestui incident, însă derularea zilelor libere pentru bugetari au făcut imposibil acest lucru. În plus, mini-vacanţa a împiedicat şi elaborarea buletinelor de presă zilnice. În primul dintre acestea apărut după producerea incidentului, pe 5 iunie, nu se face nicio referire la agresiune.

Adjunctul de la Câmpulung, victimă a ultrajului

Cu excepţia ultimei perioade, în zona Muscel nu sunt dese cazurile de agresiune fizică sau verbală asupra celor care exercită, într-un fel sau altul, autoritatea statului. Ultimul incident s-a produs la Valea Mare-Pravăţ, cu un poliţist agresat de ţiganii din Gura Pravăţ. De-a lungul timpului, a avut parte de aşa ceva şi cel care a ajuns la Berevoeşti în ziua incidentului dintre Poliţie şi familia Nechifor, adică adjunctul şefului Poliţiei Câmpulung, comisarul şef Marius Şendroiu. În 2011, pe când era şef al Secţiei de Poliţie Rucăr, George Marius Şendroiu a avut de-a face cu Ion Marius Diea, un personaj din Braşov extrem de controversat. A urmat un proces complex, cu acuzaţii de furt, distrugere şi ultraj, Diea fiind condamnat penal pentru modul în care s-a manifestat faţă de Şendroiu şi un alt poliţist din Rucăr.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii