Web Analytics

Hotărârea prin care se acordă peste 148 de milioane de lei județelor afectate de inundații și alunecări de teren, aprobată de Guvern

de | 22.07.2021 09:40 | Actualitate, Politica si Administratie

Premierul Florin Cîțu a anunțat la finalul ședinței de Guvern de miercuri aprobarea hotărârii prin care se acordă 148,7 milioane de lei din Fondul de investiții pentru 17 județe care au fost afectate de inundațiile și alunecările de teren din acest an, notează News.ro.
„Banii sunt destinaţi reparării drumurilor judeţene, comunale, podurilor, podeţelor şi digurilor. Este vorba de judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Vâlcea, Vrancea. Este vorba de 1.085 de obiective şi 243 de unităţi adminstrativ-teritoriale”, a precizat Florin Cîțu în conferința de presă de la finalul ședinței.

CITESTE SI  Argeș. Continuă codul galben și portocaliu de inundații. Se organizează comisie pentru evaluarea pagubelor

În ceea ce privește alocarea de fonduri pentru școlile care au fost afectate de inundațiile recente, prim-ministrul a spus că așteaptă o evaluare finală a pagubelor. „Este vorba despre 17 unităţi şcolare, nouă în Cluj-Napoca, o şcoală în Botoşani, trei grădiniţe în Braşov, un grup sportiv în Satu Mare şi trei şcoli în Alba, e vorba de infiltraţii de apă, acoperişuri avariate, în unele cazuri sunt demisoluri inundate. Vom acorda în timp resursele pentru a repara ceea ce s-a întâmplat cu aceste şcoli”, a mai declarat prim-ministrul.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii