Web Analytics
scris luni, 24.06.2024

Handbal feminin, CM U20: România ratează sferturile de finală

Naţionala de handbal feminin U20 a fost învinsă duminică, la Skopje, de reprezentativa Elveţiei, scor 27-26 (15-12), în primul meci din grupa principală I a Campionatului Mondial din Macedonia de Nord. Tricolorele rămân cu 0 puncte şi ratează sferturile competiţiei, transmite News.ro.

Handbal feminin, CM U20: România ratează sferturile de finală

Tot duminică, în cealaltă partidă, Olanda – Egipt, scor 20-17. Elveţia conduce clasamentul grupei I, cu 4 puncte, urmată de Olanda, tot 4, iar România şi Egipt au 0. Elveţia şi Olanda s-au calificat în sferturi. România s-a calificat în această fază de pe locul 2 în grupa A, în urma rezultatelor: 26-25 cu Brazilia, 33-15 cu Iran şi 26-29 cu Olanda.

Citește și: Scrimă: România este vicecampioană europeană la sabie masculin echipe

În a doua partidă din grupa I, tricolorele vor juca, marţi, cu Egipt, rezultatul urmând a stabili dacă vor evolua în continuare pentru clasarea finală pe locurile 9-12 sau 13-16. Doar primele două clasate în grupele principale se vor califica în sferturile de finală, cu meciuri programate în 27 iunie, urmate de semifinale – 28 iunie, respectiv finalele pentru medalii, în 30 iunie.

Campionatul Mondial U20 se desfăşoară între 19-30 iunie. La ultima ediţie a CM, în 2022, echipa României a încheiat pe locul 18 din 32 de participante, cea mai slabă clasare din cele 16 participări în competiţie. În palmares, România are două medalii de aur (1995, 1999) şi trei medalii de bronz (1977, 1997 şi 20016).

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Ce dezamăgire! Echipa României de handbal feminin U20 a ratat sferturile de finală după o înfrângere la limită împotriva Elveției. Oare ce anume a lipsit în pregătirea lor pentru acest meci crucial? Este evident că avem potențial, având în vedere victoriile împotriva Braziliei și Iranului. Ar trebui să ne concentrăm mai mult pe strategia de joc sau pe rezistența fizică?

    Răspuns
  2. Ce păcat că România nu a reușit să treacă de Elveția și să ajungă în sferturile de finală! Cu un scor atât de strâns, doar un punct diferență, mă întreb ce ar fi putut face diferența? Să fie vorba de strategia de joc sau de o zi mai puțin inspirată? Oricum, trebuie să le susținem în continuare și să sperăm la un rezultat mai bun în meciurile următoare!

    Răspuns
  3. Este trist să văd că România a ratat sferturile de finală în urma unui meci atât de strâns cu Elveția. Cum credeți că am putea îmbunătăți performanța echipei în viitor? Poate o pregătire mai intensă sau schimbări în strategia de joc ar fi soluția?

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită