Web Analytics

Hală de producţie brichete şi hotel în centru, noile investiţii din Câmpulung

de | 15.10.2020 13:10 | Actualitate, Economie

Departe de vremurile când coloșii industriali susțineau economia Muscelului, în timpurile actuale micile investiții sunt cele care se dezvoltă în zonă. O afacere mare a fost mutată de la Câmpulung la Oarja, după ce aleșii locali câmpulungeni nu au fost de acord ca turcii de la Yildiz Entegre să facă o fabrică de milioane de euro pe motiv că poluează, astfel că supermarketurile și cablajele asigură ocuparea forței de muncă.
Printre viitoarele afaceri se află o hală de producție a peleților și brichetelor, demarată de o familie din Câmpulung. Locația aleasă este pe o străduță paralelă cu drumul principal de ieșire spre Pitești, într-o zonă de mică industrie nepoluantă. De asemenea, un om de afaceri local a demarat un proiect de construire și dotare a unui hotel. Obiectivul care va costa peste un milion de euro, parte a finanțării fiind obținută prin POR 2014-2020, va fi situat aproape de centrul municipiului, în locul în care a funcționat IATSA ARO.
Pe de altă parte, Câmpulungul a fost aproape să primească o nouă activitate cu deșeuri de genul celei derulate de Global Eco Center pe fosta platformă ARO. Mai în margine de oraș începuse să apară o clădire destinată a fi incinerator de deșeuri animale, subiectul devenind prilej de atacuri electorale.
Ultima mare investiție dezvoltată în Câmpulung a constat în edificarea unei fabrici noi a Duton Plast Muscel, companie preluată în 2010 de către grupul belgian de firme Omniform Group. Peste un milion de euro a costat noua facilitate finalizată în 2015 în locul în care a funcționat Centrul de Comercializare ARO.
C.I.B.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii