Web Analytics

„Haideţi să îi dăm credit 100 de zile şi apoi mai vorbim”

de | 1.02.2018 11:42 | Actualitate

20 chirlesan# Rectorul Chirleşan explică de ce a semnat lista de susţinători a ministrului Popa de la Educaţie # Șeful Universității Pitești îl compară pe noul ministru cu un pilot de Boeing

Rectorul Universității Pitești, Dumitru Chirleșan, se regăsește pe lista celor 45 de rectori care l-au susținut pe noul ministru de la Educație, Valentin Popa.
„Universitatea din Pitești, membră a Consorțiului Universitar Academica Plus, susține nominalizarea domnului Valentin POPA, Rector al Universității Ștefan cel Mare din Suceava, Președinte al Consorțiului Academica Plus, în funcția de Ministru al Educației.
Cunoscându-l bine pe domnul Valentin POPA, ca pe un manager excelent, care a reușit să dezvolte învățământul universitar în condițiile atât de dificile ale ultimilor ani, considerăm că are calitățile necesare ocupării unei asemenea funcții precum viziunea strategică, pragmatismul, buna cunoaștere a sistemului de învățământ, poziționarea corectă în contextul european și internațional, experiență în managementul educațional, putere de muncă și disponibilitate la dialog.
Îi dorim succes deplin și înțelepciunea necesară unei bune guvernări a educației naționale”, a postat rectorul Chirleșan pe pagina personală de Facebook, postare care a generat o polemică aprinsă între prietenii din listă.
În afara celor interesați să îi țină isonul rectorului Universității Pitești, au fost destui cei care l-au criticat pe actualul deținător al portofoliului de la educație, în mod principal pentru problemele acestuia cu limba maternă. Dumitru Chirleșan a ținut piept criticilor replicând că apreciază faptul că Valentin Popa este un bun manager, că este inginer și nu o somitate în ale lingvisticii sau că a fost de preferat răul cel mai mic. De departe cea mai interesantă explicație a fost însă cea în care Chirleșan îl compară pe noul ministru cu un pilot de Boeing.
„Eu nu îmi propun să îi găsesc scuze pentru problemele de comunicare. Am afirmat că este un excelent manager, afirmație pe care mi-o asum și mi-o susțin în continuare. Are o sarcină cel puțin la fel de dificilă precum un pilot de Boeing 747. Cred că și în cazul lui, ca și în cel al pilotului, contează cum zboară și mai puțin cum vorbește”.
Pentru Jurnalul de Argeș, rectorul UPIT a declarat: „Îl cunosc pe domnul Popa de 4-5 ani, este președintele Consorțiului Academica Plus din care face parte și Universitatea Pitești și a dovedit că este un om de dialog, construcție, viziune. Cred că avem fiecare bâlbele noastre, poate și eu mai greșesc atunci când vorbesc dar nu cred că bălăcăreala asta publică rezolvă problemele educației. Să privim cu realism, asta este oferta. Dar haideți să îi dăm totuși credit 100 de zile și apoi mai vorbim”. 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii