Web Analytics

Guvernul ne-a trimis dovada că Stadionul Ştrand e parte a domeniului public din Piteşti

de | 22.06.2017 11:21 | Dezvăluiri

10 Gufi Constantin Vasilescu# Exclusiv. Răspunsul Secretariatului General al Guvernului pentru Jurnalul de Argeş # De la SGG al cabinetului Grindeanu am primit nota de fundamentare care a stat la baza HG 447/2002 „privind atestarea bunurilor aparținând domeniului public al județului Argeș, precum și al municipiilor, orașelor și comunelor din județul Argeș”  # HG a fost semnată de premierul de atunci, Adrian Năstase, iar nota de fundamentare poartă semnătura miniștrilor Octav Cozmâncă, Mihai Tănăsescu și Rodica Stănoiu, precum și a oficialilor argeșeni Constantin Tămagă și Ion Mihăilescu, prefectul, respectiv președintele Consiliului Județean de atunci

După cum se știe, Stadionul Ștrand din Pitești, locul unde marele Dobrin și-a început cariera, este de mai bine de 17 ani terenul unui război de gherilă între Primărie și Clubul Sportiv Edilul, reprezentat acum de fostul magazioner al echipei de fotbal, Constantin Vasilescu, zis și Guffy. Ambele entități își revendică proprietatea asupra stadionului din Ștrand, iar bătălia pentru proprietate s-a purtat la mai multe instanțe.
În august 2002, Guvernul României emitea hotărârea nr. 447 „privind atestarea bunurilor aparținând domeniului public al județului Argeș, precum și al municipiilor, orașelor și comunelor din județul Argeș”. Iar printre bunurile atestate ca aparținând domeniului public al Piteștiului a fost inclus și Stadionul Ștrand.

„Atestarea apartenenței bunurilor la domeniul public crează un statut juridic clar pentru aceste bunuri”

10 01La solicitarea Jurnalului de Argeș, Secretariatul General al Guvernului ne-a trimis săptămâna trecută nota de fundamentare care a stat la baza HG 447/2002 și implicit la atestarea Stadionului Ștrand ca aparținând domeniului public al Piteștiului. Nota de fundamentare a fost semnată de cinci oficiali de atunci: ministrul Administrației Publice – Octav Cozmâncă, ministrul Finanțelor Publice – Mihai Tănăsescu, ministrul Justiției – Rodica Stănoiu, prefectul Constantin Tămagă și președintele CJ Argeș – Ion Mihăilescu.
După cum se precizează în nota de fundamentare a H.G. 447/2002, „între Consiliul Județean Argeș și consiliile locale nu există litigii cu privire la apartenența bunurilor care alcătuiesc domeniul public județean sau local”.

Stadionul Ștrand înseamnă 20.700 mp și include: „teren fotbal cu anexe, tribună beton, vestiare, tabelă, pistă atletism și împrejmuiri”

10 02În aceeași notă de fundamentare mai scrie și că „atestarea apartenenței bunurilor la domeniul public județean sau local este deosebit de importantă și necesară, întrucât se creează astfel un statut juridic clar pentru aceste bunuri, fapt ce permite Consiliului Județean și consiliilor locale să-și exercite prerogativele prevăzute de lege cu privire la administrarea domeniului public”.
Referitor la Stadionul Ștrand, acesta a fost atestat în Hotărârea de Guvern mai sus-menționată în baza unei Hotărâri de Consiliu Local din 2 septembrie 1999, privind inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al municipiului Pitești. Iar suprafața cu care Stadionul Ștrand a fost inclusă în H.G. semnată de premierul Adrian Năstase era de 20.700 mp și includea „teren fotbal cu anexe, tribună beton, vestiare, tabelă, pistă atletism și împrejmuiri”.

Pentru o situaţie similară cu stadionul Dinamo, ministrul de interne a sesizat DNA

10 Cerbureanu01Acum e clar că stadionul Ștrand e al piteștenilor? Și că prin manevre oculte el a fost făcut pierdut de autorități, pe vremea gloriosului primar Tudor Pendiuc, spre a ajunge în final la un grup de interese a cărui săgeată este acest Guffy Vasilescu? Nu putem să nu observăm similarități cu un caz care a explodat vinerea trecută și care vizează asocierea între CS Dinamo și Asociația FC Dinamo. Ministrul demisionar al Internelor, Carmen Dan, a afirmat că a trimis la Direcția Națională Anticorupție concluziile controlului privind asocierea între CS Dinamo și Asociația FC Dinamo. Cităm: „Astăzi vă anunț că am finalizat controlul cu privire la modul în care s-a realizat asocierea între CS Dinamo și Asociația FC Dinamo iar concluziile au ajuns deja la DNA”.  Minisitrul de interne a mai precizat că raportul de control a fost trimis la această unitate de Parchet, adăugând că este vorba de o situație cu caracter penal, acesta fiind motivul pentru care a sesizat DNA.
„În paralel, juriștii ministerului vor acționa și în plan civil pentru a rupe această asociere păguboasă între Clubul Sportiv Dinamo și pentru Ministerul Afacerilor Interne”, a mai declarat Carmen Dan. Pe când începe și Primăria Pitești să facă demersuri similare pentru recuperarea Stadionului Ștrand și sesizarea organelor pentru tragerea la răspundere a celor vinovați? Ce ziceți, domnule Iosiv Cerbureanu, ca fost secretar al primăriei Pitești, atunci și actual consilier al primarului în prezent? Tudor Pendiuc a ieșit pe ușa din dos a instituției, în vreme ce dvs ați rămas și impresia noastră (și nu doar a noastră) e că mai mult Jurnalul de Argeș se luptă pentru redarea către piteșteni a Stadionului Ștrand, în vreme ce primăria face joc de glezne. Cum e firesc, am solicitat și primăriei Pitești un punct de vedere pe marginea dovezii furnizate de Guvernul Grindeanu, însă până la închiderea ediției nu am primit răspuns.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Clubul sportiv municipal are documentele stadionului, de ce s-a oprit Dinu Gheorghe cu procesele ,aflati de la el.

  2. Omul asta are grija de stadionul Stand de pe vremea când făceam eu Liceul Economic..de peste 15 ani….. luati in p**a mea labele voastre jegoase de peste acest om si lăsați in pace…. datorita lui stadionul din Stand este asa bine îngrijit…. omul asta de peste 15 ani are grija cu pasiune de stadion si veniti voi acuma ca colegii sa va luati de el…. la munca lingai de presă pesedisti….