Web Analytics

Guvernul ia din nou la mişto judeţul nostru. Navigaţie pe Argeş şi schi pe Făgăraş, proiecte strategice pentru Guvern

de | 6.09.2018 14:00 | Politica si Administratie

Guvernul României a completat recent lista proiectelor strategice de investiţii care urmează a fi pregătite şi atribuite în parteneriat public-privat de către Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Printre acestea se află şi două obiective legate de judeţul nostru.
Amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru navigaţie e un obiectiv anterior inclus în Masterplanul de Transport, urmând ca, după concretizare, să aibă ca funcţiune principală transportul de mărfuri şi pasageri. Vizează îndeosebi zona de aval a râurilor, în Câmpia Română, deci nu se va putea ajunge cu vaporaşul până la Podul Viilor.
Pe de altă parte, un al doilea proiect face referire la crearea unui nou complex turistic pentru schi („ski”, cum se prevede în document) în masivul Făgăraş. Este vorba de realizarea a 150 km pârtii de schi şi de dezvoltarea unor capacităţi de cazare de 50.000 de locuri, pe ambii versanţi, cu efect constând în maximizarea potenţialului turistic al regiunii, inclusiv al comunelor Arefu, Cicăneşti („Ciocăneşti”, potrivit guvernanţilor!!!) şi Albeştii de Argeş şi al altor trei din Sibiu şi trei din Braşov. În actul guvernamental se susţine faptul că există avantajul că toate terenurile sunt în proprietatea statului şi a primăriilor şi că terenul nu trebuie să fie defrişat.
Este de menţionat faptul că anul trecut a fost aprobat Programul pentru dezvoltarea investiţiilor în turism – Masterplanul investiţiilor în turism – conform căruia vor fi realizate trei proiecte majore cu fonduri de la stat. Unul dintre acestea, denumit “Turism montan”, prevede dezvoltarea infrastructurii domeniului schiabil în Munţii Făgăraş. Faţă de proiectul aprobat recent, cel de anul trecut făcea referire la toate cele trei comune argeşene şi doar la una singură din Sibiu, pe versantul nordic.
C.I.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii