Web Analytics

„Guvernarea PSD e ca Dacia 1300 în iarnă”

de | 12.04.2018 11:23 | Politica si Administratie

4 diaconu mircea# Europarlamentarul Mircea Diaconu şi-a început campania electorală în Câmpulung
Din nou a poposit Mircea Diaconu pe meleagurile natale, prin Muscel, la o cafea şi o lansare de carte. Şi, ca de fiecare dată, dincolo de referirile la activitatea din Parlamentul European sau la dorinţa de a atenţiona asupra distrugerii monumentelor istorice şi de arhitectură, din atenţia sa nu au scăpat nici cele întâmplate în ultimul timp pe malurile Dâmboviţei. Aşa cum sunt schimbările dese de guverne PSD sub bagheta lui Dragnea. „Guvernul PSD e ca Dacia de pe vremuri. Mai ţineţi minte cum, iarna, vă urcaţi în maşină cu sufletul la gură: o porni, n-o porni?! O cheie… nimic, a doua… nimic, răsuflai adânc, întorceai cheia şi… vrrruuum, Dacia pornea. Aşa şi cu guvernele PSD de acum. Din păcate, suntem într-o Dacie, cu teama că nu mai porneşte motorul!”, este de părere europarlamentarul.

„N-am închis ghişeul!”

Mircea Diaconu nu a mai urcat pe scenă de ceva vreme şi nici nu a mai ajuns pe platoul de filmare. Deşi susţine că a avut o ofertă, dar nu i-a convenit rolul. Actorul muscelean spune că arta cinematografică şi teatrală de la noi s-a îndepărtat de scop, oferă un fel de realitate pe care o servim zilnic prin programele TV de ştiri. „Se ia realitatea şi se toarnă cu găleata peste noi. Nu, teatrul trebuie să te facă să visezi, filmul, la fel, nu să te împroaşte cu ceea ce primeşti zilnic”. Oricum, pentru Mircea Diaconu nu este vorba de retragere. „N-am închis ghişeul”, spune acesta, semn că îl vom mai vedea pe scenă sau pe ecran.

Doctrina liberală anti-PSD

Sub ameninţarea reproşurilor liberale de nerecunoştinţă – Mircea Diaconu a fost senator PNL de Muscel în mandatul 2008-2012 – europarlamentarul a motivat şi ieşirea de sub umbrela partidului. „PNL nu mai există, există noul PNL. S-a ajuns într-o zonă care nu e liberală, e o criză a liberalismului în România. Nu e posibil ca un partid liberal să se axeze pe o doctrină anti-PSD, în loc să susţină ideile proprii, să spună şi să arate ce poate să facă!”.

Reporneşte cu ARO prin ţară

Europarlamentarul va face din nou turul României, pe parcursul lunii mai, urmând să se întâlnească cu prietenii şi susţinătorii săi pentru a discuta, la o cafea, pe diverse teme aflate în atenţia Parlamentului European sau care prezintă interes pentru publicul larg. Va fi al cincilea an de mers prin ţară, prima dată turul fiind destinat şi strângerii de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare. Dacă la un moment dat se gândea să renunţe la un nou mandat, acum Mircea Diaconu lasă loc liber pentru participarea la alegerile de la anul.
În acest an, printre localităţile puse pe traseul cu ARO se află şi municipiul Piteşti.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii