Web Analytics

Grupare infracţională specializată în furturi pe teritoriul UE, anihilată de poliţişti

de | 9.03.2017 14:21 | Actualitate

foto perchezitii

Poliţiştii din Vrancea au efectuat percheziţii în Focșani, la locuinţele membrilor unei grupări infracționale specializate în furturi din locuințe de pe teritoriul Uniunii Europene.


În baza delegării Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, poliţiştii Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române și cei ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Vrancea au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza municipiului Focșani. Alături de aceştia, la acţiuni au participat și doi reprezentanți ai Poliției Naționale Belgiene și un judecător de instrucție din cadrul Ministerului Public Belgian.
Perchezițiile urmăreau identificarea și indisponibilizarea unor bunuri sustrase din Belgia de către membrii unei grupări infracționale specializate în furturi din locuințe. Gruparea a fost descoperită în cursul anului 2016, de către poliţiştii români și cei belgieni, cu sprijinul EUROPOL. Din cercetări a reieșit că membrii grupării ar fi fost violenți, atacând victimele în propriile locuințe, în cazul în care erau surprinși în timpul comiterii faptelor. În perioada septembrie – decembrie 2016, au fost semnalate 40 de fapte, cu un prejudiciu de peste 100.000 de euro.
În urma perchezițiilor, din locuinţele membrilor grupării au fost ridicate bijuterii, ceasuri de marcă, produse cosmetice, precum și 23.000 de lei. De asemenea, în baza comisiei rogatorii internaționale transmise de Ministerului Public Belgian, au fost puse în executare cinci mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru audieri, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și spălare de bani.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii