Web Analytics

Asfaltare pe ploaie în Pitești

de | 16.11.2018 13:38 | Actualitate

Asfaltare controversată pe strada Unirii din Pitești, lângă clădirea Consiliului Județean Argeș. Astăzi, câțiva muncitori au fost surprinși în timp ce turnau compoziție în gropi în ciuda faptului că în acel moment ploua. Nu se condamnă faptul că se asfaltează pe ploaie, dar ne punem întrebarea dacă se folosește tipul de asfalt corespunzător pentru aceste condiții de vreme.

L-am contactat telefonic pe primarul Piteștiului, Cornel Ionică, pentru un punct de vedere. Acesta crede că picăturile de ploaie nu vor afecta calitatea lucrării.

Sunt lucrări în curs. A fost foarte puțin de asfaltat și nu trebuia să lăsăm pentru sâmbătă sau duminică. Sunt specialiștii, diriginții de șantier care urmăresc acolo. N-au fost ploi torențiale. Ce-a plouat?! L-a udat un pic. Cei care pun asfaltul, răspund, au buletin de calitate, au proceduri de fabricație. Specialiștii se pronunță. Niciodată, de 20 de ani de când sunt eu aici, n-am avut o problemă din acest punct de vedere. Nu-mi amintesc să fi auzit de o astfel de problemă”, ne-a răspuns primarul.

Edilul mai spune că nu știe dacă este vorba de un tip de asfalt care permite să fie turnat pe străzi și atunci când plouă, dar crede că alta este problema în acest moment:

Noi ne rugăm la Dumnezeu să avem proiecte, să avem ce asfalta și să avem cu cine, nu mai vine nimeni la licitație. Problema este că vrem să asfaltăm multe străzi, ne prinde iarna. Muncitori nu mai sunt, societăți sunt sau nu au oameni. E foarte greu. Lucrurile acestea nu se fac pe furiș, se fac la vedere și absolut în condițiile de calitate”, a mai spus primarul Cornel Ionică.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii