Web Analytics
scris marți, 11.04.2023

Grevă la Prefectura Argeș, ziua a doua. „După Paști, mergem la Parlament să protestăm cu familiile, cu copiii”

Greva generală de la Prefectura Argeș, ca, de altfel, de la toate Instituțiile Prefectului din țară, a continuat și marți, 11 aprilie. Salariații din Prefectura Argeș, aproximativ 35 la număr, sunt prezenți la serviciu, dar fără să lucreze.

Grevă la Prefectura Argeș, ziua a doua. „După Paști, mergem la Parlament să protestăm cu familiile, cu copiii”

Citește și: Prefecturile intră în grevă generală începând de luni, 10 aprilie

Funcționarii publici și cei din personalul contractual cer – așa cum v-am informat – trecerea personalului angajat din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat și vor ca salarizarea să fie la nivelul funcțiilor publice de stat.

Cosmin Enescu, funcționar la Prefectura Argeș și președinte al Sindicatului Egalitatea al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual, care reprezintă 34 de prefecturi din țară, ne-a spus marți că „până nu ne vor fi soluționa revendicările, nu vom înceta acțiunea de protest. După Paști, mergem la Parlament să protestăm cu familiile, cu copiii”.

Greva generală a fost declanșată pe perioadă nelimitată și se desfășoară sub sloganul „Redați demnitatea angajaților din Istituțiile Prefectului!”. „Ne place la toți să spunem că Prefectura este instituția numărul unu, dar am ajuns Cenușăreasa administrației. Din acest motiv protestăm. Este prima grevă generală din istoria Prefecturilor! Mă gândesc că e o problemă, totuși, nu?!” – a adăugat liderul sindical Cosmin Enescu.

Protestatarii arată că un angajat al instituţiei prefectului are în prezent un salariu mult mai mic decât un angajat din consiliul judeţean, din primării şi din servicii publice deconcentrate.

„Începând cu anul 2017, anul adoptării Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, toate categoriile de salariați au beneficiat de majorări salariale. Amintim aici cu titlu de exemplu: ANAF (agenții județene și vămi), OCPI, OPC, APIA, AFIR etc., acestea fiind asimilate funcțiilor de stat. Instituția prefectului din instituția numărul 1 a ajuns Cenușăreasa administrației publice. Cât să mai suportăm umilința de a fi plătit la nivelul unui muncitor de la o primărie de comună?! De asemenea, solicităm ca instituțiile prefectului să fie reașezate în locul și rolul ce i se cuvin. Constituția României prevede că prefectul este reprezentantul Guvernului pe plan local şi conduce serviciile publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din unităţile administrativ-teritoriale” – declarase anterior liderul Cosmin Enescu. 

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Sunt la munca dar nu muncesc asta inseamna ca in zilele de greva sa nu fie platiti. Oricum unii dintre voi chiar nu muncesc si sunt facute angajari la comanda.

    Răspuns
  2. Bre, ăstora nu le mai place pesedeu’…! Ați votat constant hoția și corupția și, brusc, nu vă mai place!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită