Web Analytics

Grevă la Micromotoare din cauza transportului metropolitan

de | 8.09.2017 09:43 | Actualitate

fabricaMicromotoarePrezent la ședința Consiliului Local Pitești, în care s-a dezbătut și problema transportului metropolitan, directorul fabricii Nidec din Ștefănești (fosta Ana IMEP), a dezvăluit faptul că suspendarea liniei de autobuz ce lega Piteștiul de Ștefănești a generat nemulțumiri în rândul angajaților de la Micromotoare. Luni, pe 1 septembrie, data la care traseele de autobuz ce legau Piteștiul de localitățile limitrofe au fost suspendate, la Nidec a avut loc o grevă spontană, oamenii fiind revoltați deoarece nu mai au mijloace de transport pentru a ajunge la locul de muncă.

Directorul Nidec a solicitat Primăriei și Consiliului Local Pitești aprobarea unor curse pentru piteștenii care lucrează la fabrica din Ștefănești și permisiunea ca microbuzele să staționeze pe Calea București.

„Eu înțeleg perfect problematica legată de transportul în comun. Suntem afectați profund de toată această realitate și aș vrea să mut discuția către alt plan. Dacă ai o problemă trebuie să găsești o soluție. Eu am găsit o soluție la această problemă. Lăsați oamenii să vină cu transportul în comun pe Calea București și eu îi transport de acolo cu cinci microbuze la schimbul unu, cu două la schimbul doi și cu unu la schimbul trei. Decizia este exclusiv a dvs. pe această speță. Nu mai avem nevoie de nicio lege, nu mai avem nevoie de nicio aprobare. Este vorba de o jumătate de oră la 7.00, o jumătate de oră la 15.00 și o jumătate de oră la 23.00. Și atunci am rezolvat problema, până când se fac toate aceste demersuri. Dacă nu găsim soluții nici intern, nici în afară, eu nu cred că va fi bine pentru noi. Este, după părerea mea un minim de efort și un minim de risc ca cinci microbuze să oprească cinci minute în Calea București ca să aducă 200 de oameni la muncă. Noi suportăm aceste costuri, dar dorim ca oamenii noștri să poată veni la program și dorim ca oamenii noștri să nu se manifeste altfel. La 1 septembrie a fost grevă spontană la Nidec. Oamenii au venit toți la mine și mi-au zis: nu mai avem cu ce să venim la serviciu. Ce să le spun? Că mergem la ministru? O să mergem la ministru! Și ei o spună: ce facem până mergem la ministru? Eu zic să vă gândiți foarte bine, domnilor, pentru că până la urmă este problema comunității. Sunt 200 de persoane care trăiesc în Pitești și care lucrează la Ștefănești, dar care au o contribuție importantă la viața socială”, le-a transmis directorul fabricii Nidec, Gheorghe Bădescu, consilierilor locali.
Soluția propusă de directorul de la Micromotoare a fost respinsă de autoritățile locale. Ba mai mult, directorul Publitrans, Manuel Rotaru, a precizat că a fost creată de curând linia 1B care merge foarte aproape de limita administrativă a orașului Ștefănești. Și pentru că autobuzele merg însă mai mult goale, conducerea Publitrans intenționează să desființeze această rută.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii