Web Analytics
scris joi, 24.10.2024

Greșeala pe care o fac toți șoferii, sperând că vor fi iertați. Codul Rutier prevede sancțiuni

Greșeala pe care o fac toți șoferii, sperând că vor fi iertați. Codul Rutier prevede sancțiuni

Atunci când plecăm în concediu sau într-o călătorie de afaceri în afara localității vom trece prin multe comune și sate. Aproape de fiecare dată suntem obligați să depășim viteza legală stabilită de indicatoarele de la intrare. Așa că, de obicei, mergem cu viteza coloanei, care, de cele mai multe ori, este cu 20-30 de kilomteri mai mare decât viteza stabilită de Codul Rutier, scrie evz.ro.

Ni se întâmplă des să conducem prin comune și sate cu viteze de 70-80 de kilometri la oră, deși maximul admis este de 50 km/h. În unele cazuri, TIR-urile și dubele de transport marfă „împing”, pur și simplu, coloana, o forțează să grăbească „pasul” apropiindu-se amenințător din spate sau dând flash-uri.

Fiecare dintre noi își închipuie că nu va putea fi oprit de brigada rutieră, având în vedere că merge cu viteza întregii coloane. Cu cât trebuie să depășim viteza legală din localitate pentru a fi sancționați?

Citește și Împăcarea anului! Stelu și Dorin Cocoș își dau mâna prietenește

Codul Rutier prevede că toate aparatele radar pot înregistra o mică abatere, de până la 5 kilometri, din cauza reglajelor tehnice. Deci, poliția nu ne va opri daca vom merge, să spunem, cu 55 km/h printr-o localitate în care viteza maximă este de 50.

Cel mai proabil, poliția rutieră nu ne va opri să ne sancționeze nici dacă margem cu 60 de km/h. O amendă în acest caz ar putea fi contestată ușor. Peste această limită suntem, însă, în pericol să fin sancționați.

Citește mai departe pe EVZ.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...