Graţie maidanezilor, firma care îi capturează şi strânge şi-a dublat cifra de afaceri

de | 22.01.2015 15:01 | Dezvăluiri

Câinii comunitari continuă să fie o afacere foarte costisitoare pentru municipalitate. Conform datelor oficiale furnizate, în primele 10 luni din 2014, Primăria Pitești a cheltuit aproape 7 miliarde lei vechi pe maidanezi. Cea mai mare sumă s-a dus la adăpostul din Moșoaia, adăpost aflat în administrarea Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești. După cum ne-a precizat secretarul Iosiv Cerbureanu, ”costurile pentru administrarea adăpostului și serviciile medicale (triere, microcipare, deparazitare, vaccinare, sterilizare) înregistrate în primele 10 luni din 2014 sunt de 457.353 lei.”

Firma care strânge maidanezii a fost anul trecut pe pierdere

Am solicitat Primăriei și un punct de vedere legat de condițiile dure de temperatură în care stau iarna miile de patrupede din adăpost, condiții ce au făcut și obiectul mai multor articole critice în presa din Germania anul trecut. Numai că Primăria a evitat să dea un răspuns clar, venind cu o replică pe lângă subiect: ”Adăpostul pentru câini a fost construit conform legislației în vigoare având în vedere respectarea normelor sanitar-veterinare în domeniu”.
Deocamdată, singura care câștigă din… maidanezi este firma ce îi capturează, în speță Marcom Deni Construct 2004 SRL din Bascov, o firmă ce are alt obiect de activitate – construcțiile rezidențiale și nerezidențiale. Această firmă a încasat de la Primărie 59 lei pentru fiecare câine comunitar capturat și transportat. Conform statisticilor primăriei, raportat la 3805 câini capturați până în decembrie 2014, asta înseamnă încasări de 224.495 lei pentru firma din Bascov. O afacere foarte rentabilă în condițiile în care aceeași firmă a avut în 2013 – conform datelor de la Ministerul Finanțelor – o cifră de afaceri de 106.159 lei. Practic, grație maidanezilor, firma și-a dublat deja cifra de afaceri. Tot legat de această firmă, mai rămâne un semn de întrebare: pe ce bază a făcut Primăria Pitești alegerea ei în condițiile în care Marcom Deni Construct a avut în 2013 o pierdere de 13.479 lei?
Denis Grigorescu   

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii