Web Analytics

Graţie Consiliului Judeţean Argeş, două noi centre medicale de permanenţă vor fi realizate la Mărăcineni şi Rucăr

de | 18.04.2019 13:29 | Politica si Administratie

Asigurarea accesului imediat la servicii medicale pentru cetăţeni este unul dintre obiectivele conducerii Consiliului Judeţean Argeş, care şi-a propus ca în acest an să amenajeze două noi centre medicale de permanenţă. Astfel de centre sunt extrem de utile nu doar pentru mediul rural, acolo unde sunt, în general, probleme cu accesul la serviciile medicale, ci şi în oraşe. Motivul – cetăţenii care altfel ar merge la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă ar putea să se adreseze unor centre de permanenţă de cartier. Numai în 2018 la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Argeș din Piteşti s-au prezentat peste 78.000 de persoane, iar la Urgenţele de la Pediatrie – alţi peste 27.000.

„După ce vom aproba proiectul de buget pentru anul în curs dăm drumul la treabă. Vrem să construim în acest an două astfel de centre de permanenţă în Mărăcineni şi în Rucăr, iar pentru perioada următoare avem în plan un centru similar şi pentru zona Râca – Recea, în sudul judeţului. Inclusiv în Piteşti şi în celelalte oraşe din Argeş încurajez autorităţile locale să amenajeze astfel de centre de permanenţă, care ar uşura mult activitatea la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor”, a declarat Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean şi vicepreşedinte al PSD Argeş.
În momentul de faţă funcţionează în Argeş șase astfel de centre de permanenţă, în localităţile Bogaţi, Cuca, Domneşti, Bîrla, Mozăceni şi Vultureşti.
De altfel, mai trebuie precizat că asigurarea accesului imediat la servicii medicale este o prioritate pentru Guvernul României.
Silviu Răuţă

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii