Web Analytics

Sir Graham Watson în România: ALDE va rămâne în familia europeană, iar ALDE Europa va rămâne un partid liberal!

de | 20.05.2019 17:26 | Actualitate

Fostul președinte al grupului parlamentar ALDE din PE, Sir Graham Watson, a lansat o carte în România și, împreună cu mai mulți lideri ALDE, în frunte cu președintele Călin Popescu Tăriceanu, a participat la o dezbatere privind Viitorul Europei. Deputatul de Argeș și vicepreședintele ALDE Andrei Gerea, împreună cu președintele ALDE, Argeș Simona Brătulescu, au participat la eveniment.
După dezbatere, vicepreședintele ALDE Andrei Gerea, candidat la alegerile europarlamentare, a declarat că prezența lui Sir Graham Watson în România este garanția faptului că ALDE România va face parte și pe viitor din familia ALDE europeană și că ALDE la nivel european nu va renunța la principiile liberale.

# Andrei Gerea: ,,Noi, cei mai noi membrii ai UE, ne vom bate pentru o Uniune unită, puternică și care să nu lase pe nimeni în urmă”

După dezbatere, vicepreședintele ALDE Andrei Gerea, candidat la alegerile europarlamentare, susține că prezența lui Sir Graham Watson în România este garanția faptului că ALDE România va face parte și pe viitor din familia ALDE europeană și că ALDE la nivel european nu va renunța la principiile liberale.
,,Am avut plăcerea să îl revăd pe fostul președinte al ALDE, Sir Graham Watson, un liberal adevărat și un mare prieten al ALDE România și al României. A fost o dezbatere foarte aplicată despre viitorul Uniunii Europene. Un viitor care, așa cum susține și Călin Popescu Tăriceanu, nu se poate fără o Europă solidară, cu o puternică politică de coeziune care să nu lase niciun stat în urmă. O Europă cu mai multe viteze, așa cum vor liderii PPE, reprezintă începutul fărâmițării Uniunii Europene, nu o soluție la rezolvarea problemelor principale, precum cea a migrației, BREXIT, politicilor sociale sau a recuperării decalajelor între statele mai nou intratre, așa cum este cazul României, și vechile state membre ale comunității europene.
Pentru aceste principii, ALDE va lupta în Parlamentul European, pentru că este limpede că România are nevoie de Uniunea Europeană, are nevoie de fondurile europene, de principiile de democrație și de stat de drept europene, dar în același timp, și Uniunea Europeană are nevoie de solidaritate în rândul statelor și de coeziune.
Fără acestea, toți europenii, inclusiv românii, vor avea de suferit. Cu toții ne dorim dezvoltare economică, drepturi și libertăți ale cetățenilor și o mai mare putere de implicare a cetățenilor în deciziile luate la Bruxelles. O Europă în care viața a peste 500 de milioane de oameni și o piață economică atât de puternică sunt decise de aparatul birocratic de la Bruxelles, care s-a văzut cât este de ineficient (aparat în fruntea căruia Juncker l-a impus pe propriul director de cabinet, pentru că aici nu a mai fost nici o incompatibilitate sau abuz), înseamnă o Europă în care mișcările sau partidele extremiste vor câștiga tot mai mult teren. Iar extremismul va fi și el o cauză a sfâșitului construcției europene.
În final, nu pot să nu concluzionez cu ceea ce Sir Graham Watson a afirmat: <>,, a subliniat vicepreședintele ALDE Andrei Gerea.

#Simona Brătulescu: ,,ALDE continuă să reprezinte interesele adevăraților liberali și a celor care împărtășesc valorile liberale”

La rândul său, președintele ALDE Argeș, Simona Brătulescu, a pus accent pe faptul că ALDE a rămas principala alternativă a românilor care consideră că liberalismul reprezintă cea mai eficientă formă de guvernare.
,,Sir Graham Watson mi-a confirmat încă o dată convingerea că ALDE continuă să reprezinte interesele adevăraților liberali și a celor care împărtășesc valorile liberale. Avem datoria să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor, cu atât mai mult cu cât partidul nostru a reprezentat mereu un factor de echilibru și un generator de prosperitate. Măsurile luate și susținute de ALDE reprezintă o carte de vizită care sunt convinsă că onorează familia europeană din care facem parte, dovadă și vizita domnului Graham Watson, la a cărui lansare a fost o adevărată onoare și plăcere să particip”, a declarat liderul ALDE Argeș.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii