Web Analytics

Gigi Becali a plătit peste un miliard pentru protezele şi scaunul cu rotile ale fostului alb-violet Viorel Turcu

de | 10.10.2019 13:29 | Sport

Fostul atacant al FC Argeș Viorel Turcu, în vârstă de 58 de ani, trăiește, de aproape 10 ani, fără ambele picioare, iar de patru ani omul care a făcut istorie pentru FC Argeș și-a pierdut și soția. Camelia Turcu a decedat, după ce a fost diagnosticată cu cancer și a pierdut lupta cu boala.
Fost campion al României cu FC Argeș și un jucător foarte valoros, Viorel Turcu a ajuns, după unele probleme de sănătate, la amputarea ambelor picioare. Fostul fotbalist alb-violet a avut nevoie de noi proteze, pentru că cele pe care le avea erau depășite și îi produceau răni. În acest sens, glorii ale fotbalului românesc precum Mircea Lucescu și Helmuth Duckadam au decis să organizeze la Pitești un meci caritabil. Astfel, în urmă cu mai bine de două luni s-a desfășurat pe Stadionul ”Nicolae Dobrin” meciul caritabil dintre legendele fotbalului românesc și legendele fotbalului argeșean. Din păcate, la momentul respectiv nu s-au strâns decât 20.000 de lei, iar noile proteze costau 70.000 lei. Diferența se părea că este asigurată de Mircea Lucescu împreună cu mai mulți sponsori. Nu a fost așa! Helmuth Duckadam, actualul președinte de imagine de la FCSB, a fost tot timpul alături de fostul fotbalist piteștean. Eroul de la Sevilla nu a ezitat să intervină pe lângă Gigi Becali pentru a-l convinge pe acesta să îl ajute financiar cu tot ce trebuie pe fostul atacant alb-violet.

„Nu am vorbit cu dl. Becali, toată treaba s-a făcut prin Duckadam”

Viorel Turcu pentru Jurnal de Argeș: “Mi-au ajuns protezele și vreau să vă spun că trebuie să le pun treptat, așa, să nu stau prea mult cu ele. Trebuie să mă obișnuiesc cu ele. Practic, sunt cu ele în probă. Aceste proteze au fost plătite de dl. Gigi Becali, iar cel care s-a ocupat a fost Helmuth Duckadam. Din acei bani de la meciul caritabil de la Pitești s-au mai plătit alte cheltuieli. Nu știu să vă spun! Cred că peste vreo două săptămâni o să fie totul în regulă și cred că pot să vin la Pitești, așa cum am promis. Protezele sunt venite din Scoția și au fost achitate de firma prin care lucrează dl. Becali. Nu am vorbit cu dânsul, toată treaba s-a făcut prin Duckadam. Îi mulțumesc și d-lui Lucescu pentru interesul avut la momentul respectiv, dar în ceea îl privește pe domnia sa, trebuie să recunosc că totul a rămas doar la discuțiile avute atunci. Dar câte zile o să mai am de trăit o să îi mulțumesc, ori de câte ori am ocazia, lui Gigi Becali. Fară acest om, dar și fără Helmuth Duckadam eram mort de mult timp. Gigi este un om cu suflet mare și o spun în gura mare, ca să audă toată România. Helmuth i-a spus lui Gigi din nou despre problemele mele de sănătate, iar Gigi nu a ezitat să scoată banii din buzunar și să mă ajute. Mi-a cumpărat scaun cu rotile, din acela electric, pentru care a plătit 8.000 de euro, iar apoi mi-a trimis și o pereche de proteze noi, iar pentru cele două proteze a plătit 15.000 de euro. Protezele vechi începuseră să mă rănească, iar eu nu prea mai puteam să le folosesc deloc. Ăsta este omul Gigi Becali!

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii