Web Analytics

Ghid smart casual pentru bărbați. Cum să te îmbraci cu stil în hainele preferate

de | 14.08.2020 17:34 | Economie

Moda actuală este mult mai permisivă pentru bărbați. Dacă, în trecut, la birou nu aveai voie să te îmbraci altfel decât office, acum, orice bărbat are libertatea să își creeze ținute în stilul personal. Tendințele au schimbat moda, înlocuind rigiditatea cu creativitatea, iar garderoba a devenit atât de versatilă încât poți contura ținute inteligente pe care să le poți atât la birou, cât și la un eveniment sau o seară în oraș. Practic, aceste ținute fac parte din stilul smart casual.

Repere de stil

Termenul smart casual a apărut încă din 1950 în vestimentația masculină. Acesta descria un costum care era ceva mai puțin formal decât costumele obișnuite de birou. Conceptul a rămas același până în zilele noastre, doar piesele vestimentare au fost adaptate, conform tendințelor din modă. Practic, un costum smart casual putea fi purtat în orice ocazie, oferind acel grad ridicat de confort și lejeritate, fără a-și pierde stilul.

Ținutele smart casual pe care le vedem astăzi au apărut în 1980, eliminând standardele formalității. Linia dintre ținutele de birou și cele de stradă a devenit atât de fină, încât acum poți crea ținute extrem de versatile, care să te reprezinte și pe care să le poți purta la birou, fără consecințe, pentru că stilul office a fost acceptat și fără formalitate.

Cum să te îmbraci smart casual

Exemplificat, smart casual poate însemna o ținută cu jeansi slim, închiși la culoare, cămașă sau tricou simplu cu un blazer pe deasupra și pantofi Derby. Sau, un alt exemplu de astfel de look, poate fi obținut prin asocierea unor pantaloni chino cu o cămașă cu imprimeu și jachetă bomber. Totul ține de stilul tău și de creativitate. Te poți inspira în conturarea ținutelor și îți poți alege piesele care te reprezintă din selecția Ralph Lauren de pe Fashion Days.

Un astfel de look construit corect va fi potrivit atât în circumstanțe casual, cât și în situații care impun un dress code business casual sau chiar dressed up. Practic, vei reuși să ieși în evidență prin stil, în orice situație.

Unii stiliști definesc stilul smart casual drept ceva mai rafinat decât un trening dar mai puțin formal decât un costum business. Prin urmare, poți face combinații infinite de piese vestimentare. La final, look-ul tău trebuie să fie versatil și stylish.

Accesoriile care completează ținuta

Accesoriile sunt esențiale pentru nota finală a ținutei. Chiar și un tricou poate migra din zona casual într-o ținută smart casual, dacă este însoțit de un blazer, sau o pereche de sneakers, dacă sunt într-o nuanță neutră. Un tricou simplu și o pereche de jeansi bleumarin pot arăta la fel de impecabil precum un costum. Adăugarea unor accesorii – o pălărie sau un ceas – poate conduce ținuta în zona vestimentară dorită. Poți găsi un ceas potrivit la brandul Fossil, în funcție de stilul personal și ținută.

Si ține minte ca stilul smart casual este precum arta. Trebuie să simți ținuta și să experimentezi în timp ce creezi. Astfel, vei ajunge la un rezultat final uimitor.

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii