Web Analytics

„Gherasim e duhovnicul meu, mă împărtăşesc la el (…) Poate să fie şi tatăl gay-lor! Şi ăia de la Patriarhie sunt!”

de | 14.11.2019 13:44 | Dezvăluiri

# Interviu cu tânărul a cărui mamă susţine că ”Gherasim Gay” l-a sedus

Vă relatam în edițiile precedente cum o argeșeancă plecată la muncă în Franța s-a plâns ÎPS Calinic și i-a cerut acestuia sprijinul pentru fiul său. Femeia, care ne-a călcat săptămâna trecută pragul redacției și ne-a înmânat și scrisoarea către arhiepiscop, a povestit că băiatul ei a intrat sub influența fostului stareț de la Mănăstirea Trivale, Gherasim Nicuț. Și asta după ce călugărul (fost stareț la Mănăstirea Trivale, apoi transferat simplu călugăr la Bascovele) l-ar fi determinat să întrețină cu el relații sexuale. Vineri, 8 noiembrie, ne-a vizitat la redacție și fiul acesteia, Bogdan. El ne-a înmânat o scrisoare în care îi ia apărarea duhovnicului său, Gherasim Nicuț, expulzat de la Mănăstirea Bascovele și din județ. De altfel, tânărul a vorbit la telefon cu călugărul Gherasim chiar în timp ce se afla în sediul nostru. A venit însoțit de o femeie. Pentru că eram pe teren, în documentare, ca într-o zi normală de lucru la un ziar, Bogdan a revenit luni dimineață. De această dată singur. Trebuie spus că a fost o reală plăcere să stăm de vorbă cu tânărul, care s-a dovedit un interlocutor civilizat și agreabil, spontan, cu un surâs permanent pe chip. Chiar și atunci când părea că ascunde ceva sau nu spune tot adevărul. Probabil în spiritul sentimentelor pe care ne-a declarat că le are față de duhovnicul său, căruia pare să îi accepte toate păcatele. Mai jos puteți citi interviul cu întrebările puse lui Bogdan pe marginea scrisorii trimise ÎPS Calinic, precum și răspunsurile lui, dar și portretul pe care i l-a făcut tânărul călugărului Gherasim.

„La Bascovele, Gherasim nu a fost în relații bune cu maica Petronia. Lui îi place să fie boss, să fie stareț”

# Prima întrebare. V-a trimis părintele Gherasim să vorbiți cu noi, să mai atenuați ceva din tușele drastice în care ni l-a zugrăvit mama dumneavoastră?
– Nu, am venit din inițiativa mea.
# Vineri, când m-ați căutat, mi-au spus colegii că vorbeați cu părintele Gherasim la telefon. Țineați să-l asigurați că ați fost într-adevăr la ziar și să-i confirmați că ați venit să-i luați apărarea?
– M-a sunat ca fapt divers, nu să mă trimită la redacție. Întâmplător, să mă întrebe de sănătate. Nu el m-a trimis, spunându-mi: ”Du-te, mă, și rezolvă cu funcția asta!” (să nu fie îndepărtat călugărul de la Bascovele, la asta se referă Bogdan, n.red.). Este adevărat că el nu mai poate să mai slujească nicăieri, nu mai e nicăieri. Nu cred că se mai întoarce nici la Bascovele, pentru că nici acolo nu a fost în relații bune cu maica Petronia (stareța de la Mănăstirea Bascovele). El e un tip leu, ca zodie. Îi place să fie boss, să fie stareț, să nu îi spună nimeni nimic. Și aia, fiind stareță, îl calcă pe cap și ăsta nu vrea să îl îndoaie. E un om super de treabă, are și har. Mama zice că e Satana, e o prostie chestia asta. Mama putea să stea în banca ei.
# Bun, să revenim la scrisoarea pe care i-ați trimis-o arhiereului, ca o reacție la acuzele mamei la adresa călugărului Gherasim Nicuț. Acuzația asta, de dare și luare de mită la adresa medicului care v-a stabilit diagnosticul de schizofrenie, o puteți proba?
– Au trecut nouă ani, ce probe să mai am? Ea, mama, a fost influențată de alți oameni să mă bage în ospiciu, ca apoi să mă poată ține din scurt. Nu sunt singurul căruia i s-a întâmplat lucrul ăsta. Sunt multe persoane, și oameni cu posibilități financiare, nu ca mine, om de rând.
# Adică acest lucru se întâmplă aici, la Pitești?
– Nu doar, și la București, la Spitalul Militar, și peste tot. Sunt oameni care își bagă copiii în ospiciu și fac o prostie mare, că le distrug viitorul social doar ca să îi țină din scurt. Mama a vrut să mă țină ca pe o legumă acasă. Asta e umila mea părere, părintele Gherasim mă știe și când mă duceam la bal cu fete frumoase, știe și când umblam cu punga pe stradă, după ce am ajuns la nebuni.
# Dumneavoastră susțineți în această scrisoare că nu aveți o relație de tip sexual cu părintele Gherasim și nu ați avut niciodată…
– Nu, asta este exclus.

„Ăsta e om fin, Gherasim. A avut bani cu sacul”

# Dar știți că sunt și alte declarații care spun că părintele Gherasim are această problemă…
– A, că e gay, el? Din ziar am aflat că sunt niște articole…. Că agresează copiii… Asta e ceva exagerat! Ăsta e om fin, Gherasim. A fost boss la Trivale. A avut bani cu sacul. Își plătea la ”Publi24” pe internet sau în ziar să se descarce, nu era cazul să facă el cu toți amărâții…
# Ce găsea la ”Plubli24”?
– Fete, ca să se descarce…
# Sau băieți?
– Nu băieți. Nu, că e urât, e ceva scârbos. Gândiți-vă și dumneavoastră, bărbat cu bărbat, e culmea scârboșeniei. Nu e plăcut. Bine, că și el e om, are pofte trupești, astea nu se pot controla.

„Pe mama o respect, o iubesc, dar îi reproșez faptul că mi-a distrus viața”

# Ca preot și călugăr?
– Ca preot. Vă zic eu că toți așa sunt, că am activitate la biserică și am analizat. Dar, da, mulți călugări sunt gay, în toată țara. Și prin străinătate, că am fost și pe acolo și am văzut cum sunt ăia. Și la catolici, nu ați văzut ce scandaluri sunt?
# Dar lucrul ăsta nu v-a făcut să vă pierdeți încrederea în preoți?
– Nu mi-am pierdut, eu am încredere în Dumnezeu. Eu îl am pe Gherasim ca duhovnicul meu, mă spovedesc, mă împărtășesc la el, nu am eu treabă cu cine slujește. Poate să fie și tatăl gay-lor! Și ăia de laPatriarhie sunt! Ei nu au femei, nu? Ei cu cine fac? A apărut ăla de la Huși, ala din Ardeal, câți nu au fost? Eu sunt neutru, nu am ceva cu ăștia. Bine, e ceva împotriva lui Dumnezeu, probabil pe lumea cealaltă ard în iad.
# Dar ce vă face să fiți în continuare pro Gherasim?
– Faptul că îl cunosc de o viață și nu am pe nimeni sprijin sufletesc. Chestia aia, că mi-a spălat el creierul, ce susține mama… E altceva. O aberație! Părintele poate spune. Eu am terminat jurnalismul, ca idee, v-a zis mama. Asta mi-a plăcut mie, mi s-a părut mai frumos, ca meserie.
# Și de ce nu ați practicat jurnalismul?
– E dificil, unii oameni să mă înjure, alții să mă felicite… E complicată meseria, nu vă supărați pe mine că am zis vorba asta.
# Ce sentimente aveți pentru mama dumneavoastră?
– Pe mama o respect, o iubesc, dar îi reproșez faptul că mi-a distrus viața. O iert, am iertat-o, am fost de patru ori la ea, în Franța. Dar e vorba de tinerețea mea, care nu se mai întoarce. Trebuia să mă lase în pace, că eu tot la fel gândesc și simt. Doar că sunt mai îmbătrânit și mai retras, mai reținut, cu o labilitate psihică față de femei. Asta îi reproșez. Adică știți ce înseamnă asta? Eu, dacă mă duc să mă bag în seamă cu o fată, mă împotmolesc, mă pierd cu firea. Eu niciodată nu o să accept să mă conducă o femeie. De asta sunt singur. Nu am o relație stabilă. Deși am avut mai multe relații înainte.

„Mi-e milă de el. De părintele Gherasim. Țin la el mai mult ca la mama, ca la tata. Țin la el. Îl iubesc!”

# Nu credeți că la povestea asta a contribuit mult și călugărul Gherasim Nicuț? Pe el cum îl vedeți?
– Ca pe un mare boss, un mahăr, așa îl văd eu. Oamenii au probleme și nu și le pot rezolva decât prin biserică. Nu există duhovnici buni, la ora actuală. Buni, răi, pe ăștia ni i-a dat Dumnezeu, trebuie să îi respectăm, să ținem de ei. Eu nu vreau să îl ridic în slăvi pe Gherasim, nu vreau să intru în detalii, pentru că nu e cazul.
# Când spuneți că are har, la ce vă referiți?
– Chiar are har. Știți ce înseamnă, adică o energie necreată, din Dumnezeu, care se manifestă într-un om. Ați stat vreodată lângă Onu (preotul Constantin Onu, n.red.), are o energie aparte. Ați sesizat lucrul ăsta?
# Eu cred că nu toți intrăm sub influența unui preot, oricât de mult har s-ar spune că are. Trebuie discernământ.
– Dar nu vă merge bine dacă mergeți la biserică?
# Da, dar asta este altceva.
– Nu trebuie să îi punem la zid dacă au căderi sexuale, că astea sunt păcatele lor…
# Dar atunci când se petrec în altar, în casa Domnului, nu credeți că e strigător la cer?
– Eu sunt un tip care a trecut prin multe chinuri. Dacă ar fi să vă povestesc de viața mea, ați scrie în fiecare număr.
# Ce sentimente aveți față de călugărul Gherasim?
– Mi-e milă de el. De părintele Gherasim. Țin la el mai mult ca la mama, ca la tata. Țin la el. Îl iubesc! Ca om! Nu vă gândiți că am atracție fizică. Nu sunt spălat pe creier.

Bogdan Dascălu, scrisoare către arhiepiscop: „Nu am întreţinut relaţii sexuale cu părintele Gherasim Nicuţ. Ceea ce scrie în presă e doar o părere a mamei”

„Declarație către Arhiepiscopul
Calinic al Argeșului,

Subsemnatul Dascălu Bogdan-Mihai, domiciliat în Pitești…, susțin următoarele:
Prin declarațiile următoare vă aduc la cunoștință că tot ce s-a publicat în ziarul Jurnalul de Argeș din data de 28 august-3 septembrie 2019 constituie doar o părere a mamei mele, Marinescu Marieana. Sunt un tip care participă la sfintele slujbe ale bisericii și îl am ca duhovnic pe părintele Gherasim Nicuț, care mi-a fost un sprijin sufletesc în lipsa tatălui meu, care a decedat în anul 2010. M-am atașat de dumnealui, povestindu-i toate problemele mele personale. Părintele m-a ajutat cu sfaturi duhovnicești și mi-a luminat viața, atât mie, cât și partenerelor mele de viață.
În articolul din ziar, mama susține că sufăr de depresie și tulburare bipolară. În realitate, în actele medicale diagnosticul meu e de schizofrenie paranoidă. Acest diagnostic a reușit într-o zi să mi-l pună dând mită doctorului Răzvan Băncescu. Am avut un conflict cu mama în casă din cauza banilor, a chemat prin 112 poliția și ambulanța. Fac o paranteză: asistenta după ambulanță a insistat să nu mă duc la psihiatrie, că acolo se duc numai oameni cu probleme psihice. Eu am insistat să mă duc, pentru a le arăta că nu sunt nebun. Am avut o internare de o zi la Psihiatrie Nord, după care mama, a doua zi, m-a externat pe semnătură, cu diagnosticul dorit de ea.
Am discutat cu mama de ce-l denigrează pe părintele Gherasim, că este duhovnicul meu. Ea susține că i-a dat bani pe pomelnice, i-a făcut cadou niște parfumuri.
Nu am întreținut relații sexuale cu părintele Gherasim Nicuț, ceea ce scrie în presă e doar o părere a mamei.
Vă rog din suflet să mă iertați că v-am plictisit cu aceste probleme. Sper că veți lua o decizie înțeleaptă în legătură cu acest caz. Cu lacrimi în ochi vă spun că părintele Gherasim este NEVINOVAT.
Subsemnatul declar, susțin și semnez în consecința prevederilor legale privind falsul în declarații.
Data
30.08.2019
Dascălu Bogdan-Mihai

Părintelui Calinic, Arhiepiscop al Argeșului”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Călugărul Gherasim de 22 de ani a tot trecut cu subiecte imorale,ptr.Bogdan,ca să știe mai multe,să-l întrebe pe „lucrătorul răului-Gherasim” despre ceea ce a zis în direct moderatorul Mădălin Ionescu ,anume că în anul 2005,un tânăr teolog s-a plâns că ar fi fost violat de Gherasim,deasemenea îl cunoaște pe Dincă Daniel,care ajuta prin gospodăria Măn.Trivale și acesta a reclamat prin anii 2006-2007,că ar fi fost luat cu forța și violat de „duhovnicul Gherasim” și sunt multe victime,dar Bogdan de ce nu s-a dus deândată (29-30 August 2019 )să facă astea,evident că a fost îndemnat,dar pentru Bogdan vreau să spun că după Dumnezeu este mams fiecăruia,calitatea de mamă este la superlativ,supă spusele lui Bogdan,se golește „sacul de bani „al lui Gherasim,și sunt mulți care vor” muri de foame”…Bogdane,Hristos suferă ptr.că „duhovnicul tău”a făcut multe rele,cred că știe Bogdan cât de trivial vorbește „duhovnicul Gherasim”,ca exemplu,jignește preotese,într-o discuție telefonică a zis așa : …”Bagaboanta aia de preoteasă…’ ,femeia aceia nu este „bagaboantă”,este o preoteasă foarte credincioasă și onestă! Dar fiecare va da răspuns Lui Dumnezeu .