Web Analytics

Gheorghiță nu exclude reluarea vaccinării în 2022: „Orice se poate avea în vedere”

de | 4.05.2021 02:09 | Actualitate, Politica si Administratie

Orice este posibil, a declarat medicul argeșean Valeriu Gheorghiță când a fost întrebat despre posibilitatea reluării campaniei de vaccinare în anii următori.

„Cu siguranță dacă nu ne vaccinăm suficienți nu vom putea atinge acea imunitate de grup. În ceea ce privește posibilitatea de extindere a campaniilor de vaccinare pe o perioadă mai mare de timp, sigur că orice se poate avea în vedere tocmai pentru a asigura sănătatea oamenilor, dar eu sper ca în final toți să conștientizăm importanța acestui moment. Este timpul pentru solidaritate reală, nu doar declarativă, în așa fel încât să putem să revenim la normalitate. Oricum am vrea să privim lucrurile, singura cale prin care putem să ajungem la acel obiectiv este prin vaccinare. Altfel toate măsurile restrictive nu fac decât să țină sub control evoluția unei boli, dar vei avea aceeași masă populațională expusă, adică atunci când sunt ridicate restricțiile oamenii se pot îmbolnăvi iarăși. Imunizarea se întâmplă doar prin vaccinare”, a explicat medicul Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a mai spus că studiile arată că vaccinul oferă o apărare mai bună în fața virusului decât imunizarea pe cale naturală.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. „Gheorghiță nu exclude reluarea vaccinării în 2022”. Fix ca-n gripa sezoniera/primavara, toamna . Fix cum fuse si prin ’68/secolu’ trecut . Pe la toate TV-urile, adesea vedem : // h’atentie … pe mana la ochi sa o puneti/ca la h’apoclipsa , c’altfel h’orbiti ! // … h’imputite posturi TV !