Web Analytics

Gheorghe Dinescu nu se prea înţelege cu gramatica limbii noastre cea de toate zilele

de | 19.07.2017 14:41 | Culise

2 dinescu01Pe Facebook, țărănistul Gheorghe Dinescu, care declară în engleză că iubește România, insistă să se facă înțeles cu postările sale de neînțeles (gramatical vorbind), făcute într-o limbă aproape românească, stâlcită flagrant, dar plină de patos patriotic.

Iată ce scrie politicianul pe pagina sa de Facebook: „PNT–ul,este singurul partid istoric,ramas pe eșichierul politici Românești.Revitalizarea lui,va fi dată din radacina concepție acestuia!”.
2 dinescuPrecizăm că ortografia aparține 100% autorului, care ne-a obișnuit cu postările sale agramate, dar care, de data aceasta, s-a întrecut pe sine cu un text în care a pus de două ori virgulă între subiect și predicat, n-a nimerit suficienți „i”, nu s-a mai obosit să despartă cuvintele, a rămas indecis în a folosi sau nu cu diacritice și, probabil dintr-un scuzabil patriotism exacerbat, a ales să folosească majusculă fix când nu trebuia. Poate l-am suspecta de rea intenție, dacă n-am fi convinși că intențiile domniei sale sunt cele mai onorabile.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii