Web Analytics

Gheorghe Badea: ”Faptul că este bine primit de populaţie şi de autorităţi înseamnă că totul este în regulă”

de | 16.01.2020 15:14 | Economie

# Proiectul noului mall din Piteşti se desfăşoară fără sincope

Acum o lună, în sala de ședințe a Primăriei Pitești au fost puse în dezbatere publică acordul de mediu pentru viitorul mall din cartierul piteștean Tudor Vladimirescu. Tot atunci a fost prezentat și Planul Urbanistic Zonal elaborat pentru terenul pe care urmează să fie construit acest centru comercial. Vă ramintim că investiția, în valoare de 80 de milioane de euro, va fi realizată de dezvoltatorul Prime Kapital, care, pe lângă centrul comercial, va cosntrui din surse proprii o pasarelă auto-pietonală în valoare de 6 milioane de euro. I-am căutat din nou, pentru a vedea ce mai e nou legat de investiție, pe oamenii de afaceri Constantin Pănescu de la Metabet și Gheorghe Badea de la Grupul Industrial Componente, vânzătorii terenului către Prime Kapital și direct implicați în proiect.

”Dacă nu s-a emis încă acest acord de mediu, ar trebui să se emită”

Iată ce spune Constantin Pănescu: ”La noul aviz de mediu nu sunt contestații. Au fost contestații, așa cum știți, la vechiul acord de mediu. Sper să nu facă și la acesta, din nou. Deocamdată, lucrurile sunt bune. Se mai judecă acordul de mediu vechi. Nu știu să vă spun mai multe, pentru că nu mă ocup eu de asta. Repet, eu nu știu să existe contestații la noul acord de mediu. Eu consider că, dacă nu s-a emis încă acest acord, ar trebui să se emită. Dar orice minune poate să apară oricând…”.

”Nu au fost contestații. Nu sunt probleme”

Omul de afaceri Gheorghe Badea ne-a declarat: ”Nu au fost contestații. Nu sunt probleme. Desfășurarea dezbaterii publice s-a făcut cu asistență consistentă, s-a vorbit la pozitiv, s-a vorbit de necesitatea obiectivului fără a apărea semne de întrebare. Nu am primit încă acordul de mediu. Acțiunea este pe un drum bun. Am rămas surprins că absolut toți care au participat la dezbatere, din diverse straturi socio-profesionale, au fost pozitivi vizavi de acest proiect. Faptul că este bine primit de populație și de autorități înseamnă că totul este în regulă. Proiectul este mai mult decât necesar pentru trafic, pentru urbanism, pentru oraș, nu numai pentru cartierul de acolo, ci pentru întregul oraș, pentru că se face o fluidizare a transportului foarte bună”.

*** *** ***

Tiberiu Irimia: ”Noul mall din Tudor e o investiţie ce trebuie susţinută de autorităţi”

Paradoxal sau nu, până și dr. Tiberiu Irimia, una dintre cele mai critice voci la adresa administrației din Pitești în raport cu haosul urbanistic din oraș, are o părere pozitivă despre investiția la noul mall dezvoltat de compania Prime Kapital: ”Văd că se discută foarte mult despre noul mall din Tudor Vladimirescu și cred că este o investiție de mare anvergură, care trebuie susținută de autorități. Este totuși o problemă care trebuie luată în seamă: niciun cetățean care locuiește în zona respectivă nu trebuie să aibă de suferit și nici proprietățile lor. Dacă vreo proprietate are de suferit, cred că e corect ca proprietarii să fie despăgubiți. Nu e corect, dacă cineva are intenția să construiască pentru a face profit, ca vecinii să piardă, practic, bani prin distrugerea proprietăților acestora. Dar această negociere trebuie făcută în baza unor evaluări reale și cu bun-simț din ambele părți. Cred că investitorul are metode inteligente și cinstite de negociere cu cetățenii din zonă. Cred că este spațiu suficient și în ceea ce privește poziționarea pasarelei, astfel încât să fie construită într-o poziție care să nu distrugă proprietățile riveranilor”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii