Web Analytics
scris miercuri, 18.04.2018

„Generalul” Tudosoiu îşi face vilă la pădure, în Piteşti

11 casa01#  Are drum privat asfaltat și e făcută, coincidență, pe terenul cumpărat de la familia adjunctei, care a reparat Inspectoratul Școlar # În urmă cu câteva săptămâni, Jurnalul de Argeș dezvăluia în premieră că administratorul firmei ce a renovat sediul ISJ Argeș este chiar soțul inspectorului școlar general adjunct Eugenia Jianu # Dumitru Tudosoiu spune că terenul a fost cumpărat cu banii fratelui său din Canada și explică de ce nu a trecut-o în declarația de avere

„Generalul” Tudosoiu îşi face vilă la pădure, în Piteşti

În urmă cu aproximativ o lună, Jurnalul de Argeș realiza un articol legat de faptul că inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu nu figurează cu nicio locuință în ultima sa declarație de avere, completată pe 12 iunie 2017. Iar „generalul” Tudosoiu ne declara atunci că nu figurează cu vreo locuință în declarația de avere deoarece  „apartamentul pe care l-am avut pe strada Făgăraș din Pitești l-am vândut, pentru că intenționez să îmi construiesc o casă. Iar în acest sens am contractat două credite, și eu și soția. Iar în acest moment suntem luați în spațiu. Adică avem o adresă, dar nu suntem proprietari. Sperăm, cu voia lui Dumnezeu, ca în acest an să avem și noi locuința și adresa noastră”. În urma apariției articolului, am primit la redacție fotografii cu vila lui Dumitru Tudosoiu, una impunătoare, parte a unui duplex aflat într-o zonă rezidențială la ieșirea din Pitești, aproape de Auchan Găvana. Firesc, apare întrebarea: de ce nu a fost trecută vila în declarația de avere? O echipă de la Jurnalul de Argeș a fost pe strada unde Dumitru Tudosoiu și-a făcut vila.

Soacra Eugeniei Jianu a confirmat că vila este a lui Dumitru Tudosoiu

Accesul la vilă se face din strada Balotești pe un drum frezat. Și, după cum ne-au confirmat cei de la ADP Pitești, drumul respectiv, cu o lungime de aproximativ o sută de metri, este unul privat.
Am dorit să aflăm mai multe despre terenul pe care se află vila șefului de la IȘJ Argeș. Și nu mică ne-a fost surpriza când am descoperit că în casa aflată chiar în stânga drumului privat locuiește chiar soacra inspectorului școlar general adjunct Eugenia Jianu. Inițial reticentă, aceasta ne-a confirmat după câteva minute că vila din spate, una impunătoare, este a inspectorului școlar general Dumitru Tudosoiu. Iar terenul pe care „generalul” Tudosoiu și-a construit vila aparține chiar socrului Eugeniei Jianu – adjuncta „generalului” – socru ce s-a stins din viață acum câțiva ani.
Și, în mod automat, apar întrebări firești. Prima ar fi următoarea: ce motiv ar avea Dumitru Tudosoiu să nu declare vila în declarația de avere dacă veniturile sunt licite? A doua întrebare: de unde a avut bani inspectorul școlar general să realizeze un drum privat până la locuința sa?

Ce spune „generalul” Tudosoiu: „Ca proprietar figurează tatăl meu”

11 tudosoiuAm luat legătura cu inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu pentru a afla motivul pentru care nu a trecut vila construită în declarația de avere. Am dorit, de asemenea, să aflăm de la acesta cum a ajuns să își construiască vila tocmai pe terenul socrului adjunctei Eugenia Jianu.
„Fratele meu locuiește de 12 ani cu soția și cei doi copii în Canada, la Montreal, și de mai mult timp vrea să revină în România. Inițial, în 2015, a dorit să își cumpere un apartament în România. Ulterior, după ce am discutat de mai multe ori, am decis să facem front comun și să construim o vilă în sistem duplex. Tot în 2015, am dat sfoară-n țară, cum se zice, că doresc să cumpăr un teren și am întrebat în acest sens colegii și prietenii dacă știu pe cineva cu teren de vânzare. Inițial, am găsit un teren pe strada Balotești, la vreo câteva sute de metri mai jos față de amplasamentul actual, la un preț destul de mare. La un moment dat, doamna Eugenia Jianu mi-a spus că socrul său vrea să vândă teren tot pe strada Balotești. Nu văd nimic nefiresc în acest lucru. În 2015, terenul respectiv avea deja drum de servitute realizat de familia Jianu. Am cumpărat terenul în 2015 și am dat aproximativ 20.000 de euro pe 1690 mp. Ca proprietar figurează tatăl meu în toate actele, se poate verifica acest lucru. De ce figurează ca proprietar? Pentru că ar fi fost complicat să facem actul de vânzare-cumpărare pe numele meu și al fratelui meu, în condițiile în care fratele meu e încă în Canada. Probabil că la un moment dat, în orice caz după finalizarea vilei, tatăl meu va face un act de donație către mine și fratele meu. Fratele meu vrea să revină în țară în câțiva ani”, spune Dumitru Tudosoiu.

„Banii au fost trimiși de fratele meu din Canada în contul tatălui meu”

Apare întrebarea de unde au provenit banii pentru achiziționarea terenului și pentru ridicarea vilei. „În 2015, fratele meu a trimis din Canada în contul tatălui meu 20.000 euro și echivalentul a 50.000 lei. Cu acești bani am cumpărat terenul și am făcut toată documentația necesară. De ce au fost trimiși banii în contul tatălui meu? Vă dați seama că s-ar fi făcut diferite interpretări dacă ar fi ajuns 20.000 de euro în contul meu, în condițiile în care eu am o funcție publică. În 2016, eu am făcut un credit de 20.000 de euro la BRD, iar în 2017 a făcut soția un credit de 20.000 euro la ING. În plus, am vândut cu 42.000 de euro și apartamentul pe care îl dețineam în cartierul Eremia Grigorescu. Ulterior, fratele meu a mai trimis bani în contul tatălui meu. Ultima oară a trimis 2.700 de euro”.
Mai trebuie spus că fratele lui Dumitru Tudosoiu lucrează de mai mulți ani ca director general la una dintre cele mai mari fabrici de mobilă din zona Montreal.

„Parterul vilei este zugrăvit, etajul e la roșu”

11 casa02Pe dinafară, vila duplex pare deja terminată, însă Dumitru Tudosoiu spune că lucrările sunt departe de a fi finalizate: „Parterul este zugrăvit, iar etajul este la roșu. Mai este mult de lucru. În orice caz, nu mă voi muta cu familia acolo mai devreme de 2019”.
Reamintim că la ultima declarație de avere depusă de Dumitru Tudosoiu pe 12 iunie 2017, declarație ce poate fi consultată pe portalul declarațiilor de avere și interese al Agenției Naționale de Integritate, la capitolul „terenuri” apare un teren forestier de 722 mp dobândit în 2007, deținut însă de Nicoleta Tudosoiu. La capitolul „clădiri”, însă, nu apare absolut nimic, nici casă, nici apartament, nici casă de vacanță. Asta în condițiile în care Dumitru Tudosoiu este căsătorit și are doi copii.
Unde locuiește însă în prezent Dumitru Tudosoiu? „Stau cu familia cu chirie în apartamentul unui prieten, în cartierul Tudor Vladimirescu”.

Cum a ajuns firma administrată de soţul adjunctei de la Inspectoratul Şcolar să renoveze tocmai sediul IŞJ Argeş

11 eugenia jianu01În urmă cu câteva săptămâni, Jurnalul de Argeș dezvăluia că banii alocați de Ministerul Educației pentru renovarea sediului IŞJ Argeș – este vorba de suma de 1,2 miliarde lei vechi – au ajuns în conturile firmei Mentor Building SRL. Administratorul firmei care a zugrăvit holurile instituției și a montat uși la birourile inspectorilor școlari este Dorin Cornel Jianu, soțul adjunctei Eugenia Jianu. Ba mai mult, în perioada 2013 – 2016, Eugenia Jianu a fost și salariata firmei căreia i-a fost atribuit anul trecut contractul pentru reabilitarea sediului IŞJ Argeș, lucru pe care îl aflăm chiar din declarațiile ei de avere.
La vremea respectivă am solicitat Inspectoratului Școlar Județean Argeș să ne comunice numele firmei care a zugrăvit sediul instituției și procedura prin care au fost atribuite lucrările. Iată ce ne-a transmis atunci IŞJ Argeș, printr-o adresă semnată de „generalul” Dumitru Tudosoiu: „Procedura de achiziție a lucrărilor executate în baza contractului de lucrări nr. 49 din data de 20.11.2017: «Reabilitare interioară sediul Inspectoratului Școlar Județean Argeș» a fost încredințare directă, cu încadrarea în prevederile art. 7, alin. 5, din Legea 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare. Inspectoratul Școlar Județean Argeș a postat în S.E.A.P., în secțiunea Publicitate – Anunțuri, anunțul cu numărul 133414/31.10.2017, ce cuprinde informații despre contract, condiții contractuale, termene, în vederea primirii ofertelor de la operatori economici, pentru lucrările ce se intenționau a fi achiziționate. Atribuirea contractului s-a realizat în S.E.A.P., prin intermediul Catalogului electronic. Valoarea Contractului de lucrări: «Reabilitare interioară sediul Inspectoratului Școlar Județean Argeș»: 117916,68 lei fără TVA. Contractant: S.C. MENTOR BUILDING S.R.L”.

P.S. Ar fi interesant de văzut dacă există dovada plăţii unui preţ rezonabil pentru terenul „cumpărat” de familia Tudosoiu de la familia Jianu, ca să se elimine parfumul de parandărăt.

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită