Pentru prima oară la Pitești, tânărul și carismaticul psihoterapeut Gáspár Győrgy și-a prezentat – miercuri, 20 aprilie, la Biblioteca Județeană Argeș – cartea „Copilul invizibil”.
Tipărită la Editura „Curtea Veche”, lucrarea este o invitație la meditație, pe tema delicată, încercată de multe vulnerabilități, a relației emoționale pe care o dezvoltăm, de-a lungul vieții, cu copilul care am fost. Înțelegerea și acceptarea propriilor traume sunt primii pași pe calea vindecării de sine, implicit, pe calea conștientizării conținuturilor active, determinante pentru rolul de părinte. „Copilul invizibil” oferă, în același timp, explicații detaliate despre conceptul de parenting, așa cum este el definit la ora actuală. Oferă, de asemenea, o serie de sfaturi utile pentru cei care lucrează în domeniul sănătății mintale.
Ideile centrale ale cărții au o puternică rezonanță spirituală, în consonanță cu principii metafizice și ezoterice, recunoscute de toate culturile și civilizațiile: trauma călătorește în timp; prezența conștientă, adică trăirea momentului prezent cu deplină luciditate, fără a-i permite trecutului să se insinueze în vreun fel, fără a face loc temerii de viitor, aduce beneficii demonstrate clinic; perfecțiunea ca povară, perfecțiunea ca boală pare să macine, deja la vedere, secolul 21; emoțiile negative ne construiesc în aceeași măsură în care-o fac emoțiile luminoase, libere de reziduuri; inteligența relațională și intimitatea afectivă primează în raporturile pe care le stabilim pe toate palierele devenirii noastre ca ființe sociale.
Denisa Popescu