Web Analytics

Furt de energie electrică şi branşare ilegală la reţea, în Hârtiești

de | 1.10.2020 13:19 | Actualitate

# Acţiune comună de control a jandarmilor argeşeni cu reprezentanţi ai Distribuţie Energie Oltenia

Joi, jandarmii argeșeni au realizat descinderi la patru imobile din satul Lespezi, comuna Hârtiești, care erau branşate ilegal la reţeaua distribuitorului de energie electrică. Instalațiile improvizate au fost dezafectate de reprezentanţii Distribuţie Energie Oltenia. Au fost întocmite 4 dosare penale. 

„În această dimineaţă, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş și Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș au participat la o acţiune comună de control în colaborare cu reprezentanţi ai Distribuţie Energie Oltenia, pe raza localității Hârtiești din judeţul Argeş. Acţiunea s-a desfăşurat în scopul prevenirii şi combaterii furtului de energie electrică potrivit prevederilor Legii nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale.

În urma verificărilor efectuate, au fost identificate patru imobile, pe raza satului Lespezi, care erau branşate ilegal la reţeaua distribuitorului de energie electrică, fapt pentru care reprezentanţii Distribuţie Energie Oltenia au procedat la dezafectarea instalaţiilor improvizate, iar jandarmii au procedat la întocmirea documentelor de constatare conform Codului de Procedură Penală şi prevederilor Legii nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale.

Au rezultat 4 dosare cu 8 infracțiuni, care au fost înaintate organelor abilitate în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt de energie electrică şi branşarea ilegală la reţeaua de energie electrică. Aceste acțiuni se vor desfășura și în perioada următoare”, se arată în comunicatul transmis de IJJ Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii