Web Analytics

Funicularul de la Cetatea Poenari va avea o capacitate de 340 de persoane/oră

de | 9.02.2018 10:26 | Actualitate

Cetatea PoenariConsiliul Județean Argeș intenționează să realizeze o nouă variantă de acces la Cetatea Poenari, pe lângă cele 1480 de trepte greu accesibile turiștilor care urcă să viziteze acest obiectiv.

Cum varianta unei telecabine al cărei traseu să pornească de dincolo de râul Argeș a picat din cauza costurilor foarte ridicate, singura variantă de acces fezabilă pentru Cetatea Poenari a rămas aceea a unui funicular. Acesta va fi realizat după modelul funicularului din orașul italian Bergamo și va fi amplasat ceva mai sus de actualele scări. Funicularul va avea capacitatea de a transporta 340 de persoane pe oră. În zona de picnic de la Poenari se va amenaja și o parcare pentru cei care vor dori să urce cu funicularul.
În acest an, Consiliul Județean va semna cu ADR Sud-Muntenia și un contract de finanţare din fonduri europene pentru reabilitarea Cetăţii Poenari. În urma implementării acestui proiect, Cetatea Poenari va arăta exact ca în secolul al XV-lea, pe vremea lui Vlad Țepeș, domnitorul care a construit fortăreața. Conform unor calcule preliminarii, investiția se va ridica la aproximativ 11 milioane lei.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. misto,
    totusi de unde sa vina 340 de persoane pe ora si ce sa faca dupa ce viziteaza cetatea?
    unde se duc 340 de persoane pe ora? sar cu parasuta de sus?
    parcarea se face cu parcare pe verticala (340/5=68 locuri de parcare daca vin numai masini „pline”, autocare….)
    pur si simplu idioti.
    amenajata parcare acolo….este necesar (acum se parcheaza aiurea pe marginea drumului)
    toaleta publica ? (ca de…trebuie)…..e una (nu stiu daca e publica) dar nefunctionala … (merge si marginea drumului ca asa suntem noi civilizati)
    restaurante, pensiuni ? vara mananci aer, daca n-ai chef sa stai la singurul restaurant din zona….sau pachetel
    „1480 de trepte greu accesibile turiștilor”, un traseu de 30 minute…categoric foarte greu pentru cine nu poate, dar plibarica pentru cine poate. pentru cine merge pe munte, floare la ureche, banal, super usor.
    urcarea actuala a treptelor e chiar misto; daca prin aplasarea funicularul se strica traseul or sa aiba fix 0(zero) turisti.