Web Analytics

Funicular pentru cetatea Poenari

de | 7.02.2018 21:41 | Politica si Administratie

10 cetatea poenariConsiliul Județean Argeș are planuri mari și fezabile pentru reabilitarea cetății Poenari și transformarea acesteia într-un obiectiv turistic de prim rang care să atragă zeci de mii de turiști din toată lumea în fiecare an.
Unul dintre proiecte este legat de realizarea unei noi variante de acces până la cetate. Inițial, oficialii de la CJ Argeș luaseră în calcul realizarea unei telecabine al cărei traseu să pornească de dincolo de râul Argeș. Numai că această variantă a căzut din cauza costurilor foarte ridicate.
Așa că singura variantă de acces fezabilă pentru cetatea Poenari a rămas aceea a unui funicular. Iar acesta va fi realizat după modelul funicularului din orașul italian Bergamo. Funicularul va fi amplasat ceva mai sus de actualele scări. Pentru cei care vor dori să urce cu funicularul se va amenaja și o parcare în zona de picnic de la Poenari. Funicularul va avea o capacitate de transport de 300 de turişti pe zi. Consiliul Județean Argeș a comandat și un studiu legat de realizarea funicularului.
Iar veștile bune legate de viitorul cetății Poenari nu se opresc aici. Dan Manu, președintele CJ Argeș, a anunțat recent că într-un termen foarte scurt, cel mult până în primăvara, Consiliul Județean va semna cu ADR Sud Muntenia un contract de finanţare din fonduri europene pentru reabilitarea cetăţii. Conform unor calcule preliminarii, investiția se va ridica la aproximativ 11 milioane lei.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii