Web Analytics
scris luni, 20.01.2025

Fundația Regală Margareta a României – 35 de ani de la înființare

Sâmbătă, 18 ianuarie, Fundația Regală Margareta a României a organizat Concertul aniversar Talent 35, la Ateneul României. Evenimentul, desfășurat în prezența Familiei Regale a Românei și a 800 de invitați, a celebrat arta și talentul noii generații de muzicieni români. Tineri soliști ai scenelor lirice, născuți după anul 1990, au încântat publicul prezent cu interpretarea excepțională a unui bogat repertoriu de operă.

Fundația Regală Margareta a României – 35 de ani de la înființare

La 35 de ani de la înființare, Fundația Regală Margareta a României continuă misiunea de a sprijini și promova artiștii în devenire și de a le deschide noi orizonturi culturale, prin inițiativa bilaterală ”Talent 35 – Susținerea și promovarea artiștilor emergenți și a artei contemporane”, realizată în parteneriat cu Nedland Kultur din Norvegia.

Citește și: CNS Cartel ALFA cere partidelor politice parlamentare să intre în dialog cu societatea

Programul muzical al concertului Talent 35 a inclus selecții de operă din repertoriul marilor compozitori clasici – R. Wagner, G. Verdi, W. A. Mozart, G. Puccini, G. Bizet, C. Gounod, J. Massenet, P. Sorozabal, C. Saint-Saens, introduse de piese lirice ale compozitorului norvegian Edvard Grieg.

Vocile sopranei Georgiana Dumitru, mezzosopranei Adelina Cociobanu, tenorului Andrei Petre și baritonului Sergiu Garabajii au strălucit și au oferit emoție, prospețime și culori diversitate pe scena Ateneului, în acompaniamentul Cameratei Regale, sub conducerea dirijorului Tiberiu Soare, și cu participarea Corului Ascendis, dirijat de Eduard Dinu.

Tiberiu Soare, unul dintre cei mai apreciați dirijori români, s-a alăturat cu entuziasm noii generații de muzicieni, devenind un culegător de talente, mentor și etalon al performanței artistice și al unei cariere de succes, în special prin colaborarea cu Fundația Regală Margareta a României.

Talent 35 – Susținerea și promovarea artiștilor emergenți și a artei contemporane este o inițiativă bilaterală finanțată prin Granturi SEF&Norvegiene – Fondul Național Bilateral în cadrul Programului RO-CULTURA.

Citește și: Tenismena din România care s-a calificat  în turul doi al probei de simplu junioare de la Australian Open

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită