Web Analytics

Cea mai frumoasă fată din Europa s-a întors acasă, la Piteşti

de | 13.12.2018 14:00 | Actualitate

# Andreea Coman a câştigat în Polonia concursul ”Miss Supranational”

Piteșteanca Andreea Coman a fost aleasă „Miss Supranational Europe 2018” în finala celebrului concurs „Miss Supranational”, care s-a desfășurat săptămâna trecută, în Polonia. Competiția a reunit 72 de fete de pe toate continentele, iar pe 7 decembrie s-au ales și câștigătoarele. Originară din Piteşti şi absolventă de Drept, românca Andreea Coman a reușit să se remarce, fiind aleasă cea mai frumoasă concurentă din Europa. Titlul suprem, Miss Supranational 2018, a fost obţinut de o concurentă din Puerto Rico.

„Știam că reprezint România și că trebuie să schimb mentalitățile despre țara noastră”

Dintre cele zece finaliste, doar două au fost din Europa: Andreea şi reprezentanta Poloniei, țara gazdă. „Titlul reprezintă o performanță însemnată pentru România. Este pentru a doua oară când România reușește să se claseze în top 10 și pentru prima oară când cineva cucerește titlul Miss Supranational Europa. A fost o concurență pe măsură, pentru că multe dintre fete se pregăteau deja cu un an înainte pentru competiție, dar iată că am reușit să mă fac remarcată!”, ne-a povestit Andreea. Emoții au fost, însă tânăra de numai 25 de ani a fost conștientă de responsabilitatea uriașă încredințată. „Tot timpul cât am fost acolo, știam că eu reprezint România și că trebuie să mă asigur că reușesc să schimb mentalitățile și percepția negativă a celor care o aveau despre țara noastră”, ne-a mărturisit Andreea.
Perioada de cantonament a durat trei săptămâni. Ajunsă în Polonia încă de pe 18 noiembrie, Andreea și-a cunoscut rivalele. Cu unele dintre acestea a legat și frumoase prietenii. „Printre fete, am întâlnit o multitudine de tipologii, fete care erau determinate sa câștige, dar și fete care doar se bucurau de experiență. Colega mea de cameră a fost Wilda, din Indonezia, o fată minunată, cu care voi păstra legătura. Am avut o relație specială și cu reprezentanta Moldovei, Nicoleta Caun”, ne-a mai spus Andreea.

A avut cea mai lungă trenă la proba costumului de seară

Andreea Coman ne-a povestit despre toate probele la care a fost supusă în seara finalei din 7 decembrie: „Am avut proba costumului național. Eu am purtat un costum creat de Liza Panait. Toata lumea era uimită de frumusețea acestui costum și compara rochia cu o piesă vestimentară din colecțiile Dolce Gabanna.
Am mai avut proba costumului de baie, 2 defilări în rochii de seară. Într-una dintre aceste 2 probe, toate semifinalistele au purtat creații haute couteur ale designerului polonez Eva Minge. Pe parcursul acestei probe a trebuit să demonstrăm calitățile de model și să prezentăm rochia ca pe un podium din Paris la Săptămâna modei”. Ultima probă a fost cea mai dragă Andreei, proba rochiei de seară, unde românca a purtat o rochie de la atelierul Privato Dress. „Am avut cea mai lungă trenă, de peste un metru, dar m-am descurcat cu ușurință să defilez”, a continuat piteșteanca.

A primit mai multe oferte de angajare

Odată cu titlul onorific de Miss Supranational Europa 2018, Andreea Coman a primit nu doar un premiu în bani, ci și responsabilitatea de a fi ambasadoarea brandului Miss Supranational în Europa. Fetele care participă la astfel de concursuri obțin o mare vizibilitate în industria modei. Frumoasa piteșteancă spune că a primit deja multe oferte de angajare, însă le va cântări cu grijă înainte de a lua o decizie.
Întrebată dacă își dorește să participe din nou la această competiție, Andreea a spus: „Încă este devreme să spun dacă voi mai participa sau nu la încă un concurs, dar, cu siguranță, această experiență a fost un suflu nou în viața mea”.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii