Web Analytics
scris miercuri, 05.04.2023

Fraudă majoră cu dosare de pensii falsificate! Rețea destructurată!

Percheziții de amploare care vizează o grupare specializată în falsificarea dosarelor de pensii! Din 2019 încoace, rețeaua ar fi falsificat și furnizat certificate de handicap mai multor persoane din București și din localitățile limitrofe, pentru ca acestea să iasă mai devreme la pensie. Zeci de pensionari cu acte false au fost identificați de polițiști. Aceștia obținuseră, în fals, gradul de handicap grav, care le aducea reducerea stagiului minim de cotizare cu 15 ani, fraudând în acest fel bugetul asigurărilor de stat.

Fraudă majoră cu dosare de pensii falsificate! Rețea destructurată!

Citește și: „Dorel” a comis-o iar: a asfaltat o stradă în jurul unei mașini parcate!

Potrivit Poliției Române, membrii rețelei racolau oameni de la casele de pensii care voiau să se pensioneze, dar nu aveau vechime. Pe un formular tip, completau datele beneficiarului, apoi semnau în fals în numele celor din comisia care ar fi trebuit să stabilească legal că beneficiarii suferă, într-adevăr, de handicap. Puneau apoi o ștampilă falsă, iar documentul era înmânat beneficiarului, care mergea cu el la casa de pensii.

Prejudiciul estimat este de un milioan de euro. Mai multe persoane au fost reținute. A fost deschis și un dosar penal pentru înșelăciune, fals material, uz de fals.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...