Web Analytics

Fraţii Rădulescu revin cu controversatul proiect imobiliar din str. Căpitan Cuţui / CL Piteşti a avizat un alt PUZ pentru blocul ridicat lângă Depozitul de Armament

de | 19.11.2020 13:29 | Actualitate, Dezvăluiri

# Prefectura a atacat prima variantă a proiectului imobiliar și Curtea de Apel Pitești i-a dat dreptate în septembrie a.c., anulând autorizația dată de CL Pitești # Ce spune subprefectul Andrei Ciungu despre a doua variantă a proiectului: „Sunt niște neclarități și am solicitat clarificări atât la Primăria Pitești, cât și la Inspectoratul de Stat în Construcții”

Noi informații în privința construcției controversate din strada Căpitan Cuțui, Pitești, nr. 13, despre care ”Jurnalul de Argeș” a scris încă de acum doi ani. Atunci investiția a primit autorizație de construcție fără a avea avizul MapN, deși este în apropierea unui depozit de muniție și a unei unități militare. În 2018, după un control al Inspectoratului de Stat în Construcții Ploiești, Instituția Prefectului Argeș a cerut în instanță anularea autorizației de construcție și a hotărârilor de Consiliu Local pentru investiția respectivă. Decizia Curții de Apel Pitești, din luna septembrie a.c., anulează hotărârile date de Consiliul Local, hotărâri care au avizat proiectul construcției. Numai că, în ședința Consiliului Local din 17 septembrie a.c., dezvoltatorii imobiliari au revenit și consilierii au aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru o investiție imobiliară, fix la aceeași adresă și fix în vecinătatea acelorași unități militare strategice pentru apărarea națională: „Schimbare de destinație în zonă mixtă cu servicii nepoluante, birouri, locuințe colective, spații comerciale, spații medicale (dotări pentru sănătate)”, se arată în hotărârea de CL din 17 septembrie a.c. Inițial, ansamblul din strada Căpitan Cuțui era prevăzut să fie format din 2 clădiri de locuinţe colective cu 6 etaje și parcaj etajat.
În cazul blocului construit în strada Căpitan Cuțui de către SC SECOL URBAN INVEST SRL, firma fraților Bogdan și Cosmin Rădulescu, Primăria Pitești a dat autorizație de construire fără să obțină (nici măcar să ceară) un aviz de la MApN, deși imobilul este situat în apropierea Batalionului 49 Apărare Chimică, Biologică, Radiologică, Nucleară – CBRN și a depozitului de armament al Garnizoanei Pitești. În urmă cu un an, reprezentanții MApN au precizat pentru “Jurnalul de Argeș” că autorizația de construire nu trebuia dată fără acest aviz.
În luna noiembrie 2018, Instituția Prefectului Argeș, prin prefectul de atunci, Emilian Dragnea, a deschis la Tribunalul Argeș o acțiune în Contencios administrativ și fiscal împotriva Consiliului Local al Municipiului Pitești, care are calitatea de pârât în acest dosar, pentru anularea autorizației de construcție a ansamblului de blocuri și a hotărârilor de Consiliu Local prin care a fost avizat proiectul: „H.C.L. NR.169/24.04.2017, 202/28.06.2018 (P.U.Z. CĂPITAN CUŢUI)”. Tot atunci, Prefectura a deschis și o altă acțiune în Contencios administrativ și fiscal împotriva firmei fraților Rădulescu și împotriva primarului municipiului Pitești. Prefectura a invocat o serie de motive și probleme descoperite de către Inspectoratul de Stat în Construcții, după ce această instituție a făcut un control, în octombrie 2018.
Recent, în luna septembrie a.c., în dosarul 6544/109/2018, Curtea de Apel Pitești a respins recursul firmei fraților Rădulescu și recursul Consiliului Local Pitești. „Soluția pe scurt: CU MAJORITATE, respinge recursurile, ca nefondate. Definitivă. OPINIE SEPARATĂ. Admite recursurile. Casează sentinţa şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă. Definitivă”, se arată în Hotărârea 882/2020 din 25.09.2020 prin care au fost anulate cele două hotărâri care au avizat proiectul.

Subprefectul Ciungu: „Am solicitat Primăriei Pitești să ne spună care a fost urgența pentru care s-a suplimentat ordinea de zi la ședința respectivă”

Prefectul Emanuel Soare ne-a confirmat că se verifică respectarea legii, însă mai multe detalii despre acest subiect controversat ne-a furnizat subprefectul Andrei Ciungu, care este și consilier juridic în cadrul Compartimentului Juridic.
„La momentul de acum ne-a fost comunicată hotărârea și sunt niște neclarități și am solicitat clarificări, atât la Primăria Pitești, cât și la Inspectoratul de Stat în Construcții. Am solicitat să verifice documentația dacă e în regulă, bănuiesc că nu s-a făcut nimic în teren până acum, suntem la stadiul de hârtii. Punctul acesta a fost adăugat suplimentar la ordinea de zi a ședinței respective, lucru care se poate face numai în situații care să justifice urgența și noi am solicitat Primăriei Pitești să ne spună care a fost urgența pentru care s-a suplimentat ordinea de zi la ședința respectivă (ultima din mandatul actualului Consiliu Local!!!), iar Inspectoratului de Stat în Construcții i-am solicitat să ne sprijine în verificarea documentației referitoare la aprobarea PUZ-ului. Demersul nostru s-a făcut acum două săptămâni”, a spus subprefectul Andrei Ciungu.
Într-adevăr, dacă ne uităm pe ordinea de zi a ședinței din 17 septembrie 2020, pe site-ul Primăriei Pitești, constatăm că hotărârea nr. 320, care vizează proiectul de pe strada Căpitan Cuțui, a fost adăugată suplimentar.

Citește și Principiul dominoului. Un alt proiect imobiliar din Piteşti contestat în instanţă

Citește și Bombă! Fraţii Rădulescu trebuie să mai taie din etajele blocurilor de lângă sediul SRI

Citește și Avem confirmarea. Proiectul imobiliar Maia, la loc comanda! Fraţii Rădulescu, obligaţi să reducă regimul de înălţime a blocurilor de lângă sediul SRI

Cum a fost aprobat PUZ-ul în ședința Consiliului Local Pitești din 17 septembrie 2020

„Domnul președinte de şedinţă supune dezbaterii punctul nr. 33 de pe ordinea de zi: „Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal și a Regulamentului local de Urbanism aferent acestuia, în vederea realizării investiției «Schimbare de destinație în zonă mixtă cu servicii nepoluante, birouri, locuințe colective, spații comerciale, spații medicale (dotări pentru sănătate)», pe terenul situat în municipiul Pitești, strada Căpitan Cuțui nr. 13.
Se prezintă raportul serviciului de specialitate. Sunt cerute avizele comisiilor de specialitate ale consiliului local: comisia nr. 1 – avizează favorabil proiectul de hotărâre; comisia nr. 2 – avizează favorabil proiectul de hotărâre; comisia nr. 3 – nu este luat în discuție; comisia nr. 4 – avizează favorabil proiectul de hotărâre; comisia nr. 5 – avizează favorabil proiectul de hotărâre.
Domnul consilier Sofianu Narcis Ionuț: «Ce funcțiuni sunt prevăzute în propunerea pentru noul PUG în această zonă și ce observații s-au făcut de către cetățeni?»
Domnul primar Constantin-Cornel Ionică: «Din punct de vedere legal nu este nicio problemă, iar din punct de vedere al PUG-ului, în zona aceasta n-au fost făcute observații majore. PUG-ul este în analiză și va mai dura probabil un an de zile, dar pe această zonă nu este nicio problemă, am verificat și în comisie».
Domnul consilier Gentea Cristian: «Aș dori să-i spun domnului Sofianu că nu este zona cu construcția veche care era ridicată, unde au fost probleme în instanță, ci este vorba de altă zonă» (SIC! potrivit spuselor dezvoltatorului Cosmin Rădulescu, PUZ-ul aprobat în ședința de CL din 17 septembrie este exact pentru aceeași clădire de la nr. 13, unde au fost probleme în instanță, n. red.)”, se arată în procesul-verbal al ședinței din 17 septembrie a.c. În cele din urmă, preşedintele de şedinţă a supus la vot proiectul de hotărâre, în forma propusă de iniţiator, fiind aprobat în unanimitate de voturi, devenind Hotărârea nr. 320/17.09.2020.

2 tudosoiuDumitru Tudosoiu: „Acel consens din Consiliul Local a fost acordat în ideea că s-au făcut nişte modificări faţă de situaţia iniţială”

Contactat de noi, Dumitru Tudosoiu, viceprimar al Piteștiului și președinte de ședință în ziua în care consilierii locali au aprobat PUZ-ul pentru viitoarea construcție din strada Căpitan Cuțui nr. 13, ne-a declarat: „Din câte am înțeles de la colegii mei de la Comisia 2 de la Urbanism, care s-au deplasat la fața locului, de la primul moment la care faceți referire (acțiunea în instanță a Prefecturii din 2018, n. red.) până acum, în septembrie, s-au făcut niște modificări acolo pentru dezvoltator, modificări pe care acesta și le-a însușit. Ideea generală este că acel consens din Consiliul Local a fost acordat în ideea că s-au făcut niște modificări față de situația inițială”.

Citește și S-a aprins din nou fitilul! Controversatul bloc Titidan e fix în zona de protecţie a Casei Bobancu

Citește și Exclusiv. Răspuns devastator al Ministerului Culturii despre blocul din centru al firmei Titidan. Actul de vânzare este nul de drept. Primăria Piteşti avea drept de preempţiune obligatoriu şi nu l-a exercitat

Afaceristul Cosmin Rădulescu: „S-au reluat avizele”

L-am contactat telefonic și pe omul de afaceri Cosmin Rădulescu, unul dintre reprezentanții firmei SC SECOL URBAN INVEST, pentru a ne explica ce modificări cuprinde noul proiect, având în vedere că în trecut a lipsit avizul MapN, iar Prefectura a acționat în instanță și a cerut anularea autorizației de construcție și a hotărârilor de CL prin care a fost avizat proiectul. „A fost aprobat și anul trecut. S-au reluat avizele și nu știu arhitectul ce a făcut”, a spus Cosmin Rădulescu, care ne-a confirmat faptul că modificările din proiect sunt legate de avize. Acesta a mai subliniat că acum are avizul MapN, iar în 2018 „n-a fost cerut, n-a fost cazul, l-am obținut după aceea”.
Legat de faptul că hotărârea a fost adăugată suplimentar la ordinea de zi a ședinței, Cosmin Rădulescu a spus că nu știe despre ce e vorba și că proiectul a fost depus de o jumătate de an la Primărie.
Iar în privința procesului pierdut la Curtea de Apel, în care firma SC SECOL INVEST URBAN este recurent intervenient în numele altei persoane, Consiliul Local Pitești este recurent pârât, iar Instituția Prefectului intimat reclamant, afaceristul a ținut să puncteze: „Noi n-am pierdut niciun proces, a pierdut Primăria un proces cu Prefectura. Noi am fost intervenienți în proces, nu am fost parte”.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii